Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najlepší džob na svete získal britský potápač!

CANBERRA - Najlepšiu prácu na svete - miesto správcu tropického austrálskeho ostrova v oblasti Veľkého bariérového útesu - získal charitatívny pracovník Ben Southall.

Brit (34) zvíťazil nad takmer 35-tisíc ďalšími záujemcami a záujemkyňami a bude tak pol roka pracovať na ostrove Hamilton na území štátu Queensland za 150-tisíc austrálskych dolárov (73,500 eur) mesačne. Náplňou jeho práce bude "skúmať ostrovy vo Veľkom bariérovom útese, plávať, potápať sa a všeobecne si užívať tropickú klímu a životný štýl v Queenslande," uvádza portál news.bbc.co.uk. Bývať bude v trojizbovej vile s výhľadom na oceán so súkromným bazénom. Na miesto, o ktoré sa uchádzali ľudia zo 162 krajín sveta, nastúpi 1. júla.

Pätnásť finalistov a finalistiek strávilo uplynulých päť dní na ostrove Hamilton, kde absolvovali posledné výberové kolo - rozšírené rozhovory s pracovníkmi a pracovníčkami rady pre turizmus štátu Queensland, v rámci ktorých sa potápali v krištáľovo čistej vode, opekali na pláži a relaxovali v kúpeľoch. Okrem toho museli predviesť písanie blogov, či uspieť v testoch v plávaní. Southall v prezentačnom videu presvedčil o svojej záľube v dobrodružstve aj fotografiam ako jazdil na pštrosovi, zúčastnil sa maratónu, cestoval po Afrike a pobozkal žirafu.

Po vyhlásení víťaza bol Southall "veľmi, veľmi prekvapený," pretože si nemyslel, že vyhrá. Dodal, že aj na ostrove chce pokračovať v charitatívnej činnosti. Dobročinnosti sa začal venovať po smrti jeho priateľa. Ten zomrel počas dovolenky v roku 2004 na ostrove Ko Racha Yai v Thajsku, ktorý zasiahla vlna tsunami. V rozhovore pre agentúru AFP spomenul aj svoju najhoršiu prácu v predajni rýb, kde robil od 13 do 15 rokov. Ešte pred začiatkom školy musel ryby vyložiť a po vyučovaní nepredané kusy odkladal. "Niektorí ľudia hovoria, že pracovať s rybami je zlý nápad, ale teraz mám prácu, kde pracujem s rybami - živými, nie mŕtvymi - a je to dosť veľký rozdiel," dodal. Na ostrove pravdepodobne nebude sám, spoločnosť bude robiť priateľka Bre z Kanady. "Skáče od radosti z možnosti prísť sem a pridať sa ku mne," povedal muž s najlepšou prácou na svete.

Súťaž o najlepšiu prácu na svete je súčasťou turistickej kampane na propagovanie severovýchodného Queenslandu, ktorej náklady sa vyšplhali na 1,7 milióna austrálskych dolárov (zhruba 945-tisíc eur). Následnú publicitu úrady vyčíslili na 110 miliónov austrálskych dolárov (približne 61,118 milióna eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu