Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Detská výživa škodlivejšia ako fast-food!

SYDNEY - Niektoré detské potraviny obsahujú toľko cukru a nasýtených tukov ako čokoládové keksy alebo cheesburgery. Uviedla to dnes britská skupina zaoberajúca sa kvalitou potravín Children's Food Campaign (CFC), ktorá skúmala viac ako 100 druhov výživy určenej pre bábätká.

V niektorých výrobkoch zistila až 29 percent obsahu cukru, ďalšie potraviny obsahovali trans-mastné kyseliny, ktoré podobne ako nasýtené tuky zvyšujú cholesterol v krvi a spájajú sa so srdcovými ochoreniami.

"Výsledky prieskumu sú prekvapujúce," uviedla hovorkyňa CFC Christine Haigh, podľa ktorej "mnohé výrobky propagujú v reklame ako zdravé, v skutočnosti sú však pre množstvo cukru a nasýtených tukov horšie ako takzvané fastfood." Ako ďalej uviedla, "v diskusii s Agentúrou pre potravinové štandardy (FSA) prijala už CFC rozhodnutie vysadiť detské keksy, u ktorých zistili hydrogénne tuky, obsahujúce malé množstvo trans-mastných kyselín."

CFC, ktorá patrí do skupiny Sustain, posúdila obsah 107 potravín pre najmenšie deti, dostupné v britskej obchodnej sieti v marci. Zistila, že len polovica z nich mala obsah nasýtených tukov, soli a cukru v súlade so smernicami britskej FSA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu