Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri predčasnej ejakulácii pomôže nový sprej

(Zdroj: Profimedia)

VIEDEŇ - Mužom, ktorí nemajú pri milovaní dlhú výdrž a predčasne dosiahnu orgazmu, by mohol v budúcnosti pomôcť špeciálny sprej.

Medicínska študia podľa rakúskeho serveru diepresse.com preukázala, že preparát príliš rýchlym milovníkom ich vyvrcholenie oddialil. Dobu tak predĺžil až na šesťnásobok.

Predčasnou ejakuláciou podľa dostupných údajov môže trpieť až tretina mužov. Lékari ju diagnostikujú vtedy, pokiaľ vyvrcholenie prichádza už po dvoch minútach sexu či ešte pred samotným aktom.

Nový sprej obsahuje znecitlivujúce látky lidokaín a prilokaín. Jeho účinok skúšali odborníci na 300 pacientoch v Česku, Británii, Poľsku a Maďarsku. Bez pomoci prípravku dosiahli muži, ktorým bolo v priemere 35 rokov, vyvrcholenie po 40 sekundách. Po použití preparátu, ktorý sa nastrieka na penis, to bolo priemerne za viac než 3 a 3/4 minúty.

Štúdia trvala tri mesiace. Jej účastníci sa mali vždy 24 hodín pred sexom zdržať akéhokoľvek sexuálneho počínania. Päť minút pred pohlavným aktom použili sprej. Mierne zafungoval ale i placebo efekt. Keď figuranti dostali sprej bez účinnych látok, dosiahli orgazmu priemerne za viac než minútu.

Pri používaní prípravku sa neobjavili žiadne vedľajšie účinky. V porovnaní s inými terapiami, kedy sa napríklad užívajú antidepresíva, by mohol byť sprej bezpečnejší. Rôzne znecitlivujúce masti a gély sa využívajú už dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu