Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

27 Odvážnych mamičiek dojčilo pre Baby-web

Zobraziť galériu (2)

Odhalené prsIa dojčiacej ženy na internet patria! odkazuje Baby-web.sk portálu Facebook. Internetový portál o rodičovstve Baby-web.sk zorganizoval originálny protest proti cenzúre Facebooku. Ten prednedávnom odstránil zo stránok svojich užívateľov fotografie s tematikou dojčenia s odôvodnením, že také fotografie na internet nepatria.

27 najstatočnejších z nich dnes skutočne prišlo do ateliéru Jakuba Klima v Bratislave, aby pod jeho taktovkou vytvorili hromadnú fotografiu slovenských dojčiacich mamičiek pod názvom „Odhalené prsia dojčiacej ženy na internet patria“. „Bol som veľmi rád, že mamičky prišli, veľmi dobre sa s nimi spolupracovalo, aj keď to nebola štylizovaná fotografia, ako som zvyknutý robiť, pretože taká by trvala aj 10 hodín. Myslím si, že sa vydarila a bude milou spomienkou na celú túto akciu.“

Podujatie prebiehalo veľmi pokojne - sprevádzané veselým detským vrnením i plačom, ale ktorý vôbec nenarúšal samotné fotenie. Naopak, niektoré bábätká sa dožadovali fotografa i objektívu aj po skončení tejto udalosti.

27 Odvážnych mamičiek dojčilo
Zobraziť galériu (2)


„Našou kampaňou sme chceli upozorniť, že každá žena má právo dojčiť, a to i na verejnosti, a že fotografia dojčiacej matky na internete je prirodzená a vôbec nie pohoršujúca. A Facebooku sme to, že sa mýli, keď stiahol fotky dojčiacich žien zo svojich internetových stránok, ukázali tou najprirodzenejšou formou, akou dojčenie a pohľad naň nepochybne je – hromadnou fotografiou našich slovenských dojčiacich mamičiek,“ hovorí šéfredaktorka Baby-web.sk Miroslava Doubková.

Desiatky ďalších matiek doslova zahltili emailové schránky Baby-web.sk, aby výzvu podporili. Niektoré z nich začali dokonca spontánne posielať fotografie, na ktorých samy dojčia svojho potomka..Server Baby-web preto špeciálne pre túto príležitosť vytvoril fotogalériu, kde mamičky môžu vkladať vlastné fotografie.

Baby-web.sk, internetový portál pre novopečených rodičov, na slovenskom internetovom trhu funguje už 4 mesiace. Za ten čas si ho na Slovensku prehliadlo vyše 200 000 návštevníkov, ktorí si prečítali približne 1 milión stránok. Na novom webe strávili budúce i čerstvé mamičky v priemere 5 minút denne. Vôbec najnavštevovanejšou stránkou sa stal náš interaktívny Ovulačný kalendár, ktorý sa zobrazil 55-tisíckrát. Iným „hitom“ je On-line databáza chybných výrobkov, kde sa zobrazuje aktuálny zoznam Slovenskej obchodnej inšpekcie nebezpečných výrobkov pre deti vrátane ich fotografií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu