Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Zvieraťom roka medvedie pätorčatá

Medvedie pätorčatá sú stále veľkou atrakciou.
Medvedie pätorčatá sú stále veľkou atrakciou.

KOŠICE - Medvedie pätorčatá z košickej zoologickej záhrady bodujú. Návštevníci si ich totiž v ankete vybrali za zviera roka. Chlpatí súrodenci sú tak stále najväčšou atrakciou zoo.

Netradičnú anketu pripravila košická zoo tento rok skúšobne. "Ľuďom sa to páčilo. Na budúci rok ju vyhlásime vo väčšom rozsahu, aby sa do nej mohlo zapojiť čo najviac ľudí," povedal riaditeľ zoo Karol Seman a dodal: "Návštevníci nielen napísali obľúbené zviera, ale nám aj vyjadrili pochvalu či kritiku. Neberieme ju na ľahkú váhu. Ak bude v našich silách, pripomienky napravíme."

Na druhom mieste skončili koníky - hucule, čo riaditeľa zoo veľmi potešilo, pretože sú jeho srdcovou záležitosťou. Na tretej priečke skončil rys ostrovid.

"Pripravujeme ďalšie prekvapenia. V januári by k nám mali prísť z Maďarska jaky. Verím, že získame zo zoo v maďarskom Nyíregyháze aj nové druhy opíc," prezradil riaditeľ.

Školáci si rysa, medvede, ale aj ďalšie zvieratá môžu pozrieť v košickej zoo už cez jesenné prázdniny koncom týždňa. Zoo totiž pripravila netradičné cestovanie - za 80 minút okolo celého sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu