Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Firmy zbytočne utrácajú: Vašu osobnosť odhalí autobus!

LONDÝN – Aj keď sa cestujúci v autobusoch navzájom vôbec nepoznajú, výber sedadla o nich môže čosi prezradiť. Dopredu si sadajú spoločenskí ľudia, ktorí myslia do budúcnosti. Zadné sedadlá naopak uzavretí rebeli. Do zlatého stredu potom podľa britského výskumu smerujú voľnomyšlienkari, napísal o tom britský denník The Daily Telegraph.

Autorom prieskumu je psychológ Tom Fawcett zo Salfordskej univerzity, ktorý sledoval správanie sa pasažierov na hodinovom výlete medzi Boltonom a Manchesterom. "Ľudia môžu byť veľmi prekvapení, že obyčajný zvyk, ako je výber sedadla v autobuse, môže odhaliť stránky ich osobnosti," konštatoval Fawcett, ktorý si u cestujúcich okrem iného všímal aj reč tela.

Ďalším aspektom bola komunikácia s ostatnými. Firmy, ktoré pomocou psychologických testov zisťujú osobnosť svojich zamestnancov, údajne zbytočne utrácajú peniaze. Podľa Fawcetta jednoducho stačí nasadnúť do vozidla verejnej dopravy. Rôzne typy ľudí si vyberajú nielen sedadlá, ale aj poschodia.

Britské poschodové autobusy double-deckere tak o cestujúcich prezradia ďalšie detaily. Fawcett rozdelil pasažierov do siedmich rôznych skupín. Prvé miesta hore si vyberajú ľudia, ktorí myslia na budúcnosť. Do zadnej časti si zas sadajú rebeli, ktorí si neradi nechávajú narušovať svoj osobný priestor.

V strede sú najčastejšie voľnomyšlienkari v mladom až strednom veku, ktorí si pri ceste čítajú noviny alebo počúvajú hudbu. Rovnaký výber v dolnej časti autobusu prináša ďalšie odhalenia. Dopredu si sadajú spoločenské typy. Cestujúci, ktorí po nástupe smerujú do stredu, sú zdatní komunikátori.

Zadnú časť autobusu potom obsadzujú ľudia, ktorí často riskujú a na zadných vyvýšených sedadlách si pripadajú dôležití. V siedmej skupine sú podľa Fawcetta chameleóni, ktorým je úplne jedno, kam si sadnú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu