Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Benátkach dostanete čižmy zdarma

Zaplavené Benátky
Zaplavené Benátky (Zdroj: SITA)

BENÁTKY - Majitelia hotelov v Benátkach ponúkajú špeciálny povodňový balíček, ktorý má prilákať turistov do mesta postihnutého rekordným zvýšením hladiny mora.

Asociácia benátskych hotelierov ponúka návštevníkom jednu noc v meste lagún za 190 eur (5735 Sk). V akciovej cene sú zahrnuté aj gumové čižmy a mapa, ktorá ponúka alternatívne pešie trasy v čase povodní.

K ponuke je pripojené aj ubezpečenie hotelierov a starostu mesta Massima Cacciariho: "Nebojte sa, nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Vysoká voda je jav, ktorý rýchlo mizne."

Fenomén zvaný Acqua Alta Benátky postihuje pravidelne a v najhorších prípadoch voda zatápa prevažnú väčšinu nízko položených oblastí mesta.

Mimoriadne vážna situácia bola v meste aj začiatkom decembra: voda na Námestí sv. Marka siahala ľuďom po stehná a spôsobila zastavenie lodnej dopravy. Stoličky tradičných pouličných kaviarničiek úplne zmizli vo vodnej mase.

V prvých dňoch decembra stúpla hladina Jadranského mora o 1,56 metra, čo bol najvyšší stav od roku 1968 a štvrtý najvyšší za posledné storočie. Ďalšia vysoká voda sa s ohľadom na pokračujúce dažde v severnom Taliansku očakáva vo štvrtok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu