Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na aukcii Hodina FOTOGRAFIE deťom padali rekordné sumy

Hugo - Maskot Hodiny deťom
Hugo - Maskot Hodiny deťom

Včera po siedmykrát Nadácia pre deti Slovenska, v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou SOGA, na aukcii umeleckých fotografií priklepla úžasnú sumu. Tento raz 1 006 000 Sk – určených na pomoc deťom a mladým ľuďom na Slovensku. Okrem rekordnej sumy, ktorá oproti minuloročnej dražbe narástla takmer o polovicu, padali aj ďalšie rekordy.

Niet divu. V ponuke bolo 48 umeleckých fotografií, ktoré do aukcie venovalo 28 renomovaných fotografov ako Eugen Blaškovič, Martin Črep, Yuri Dojč, Milota Havránková, Karol Kállay, Sarah Saudková, Jiří Štreit, Martin Vrabko a ďalší. Vyvolávacia cena za fotografiu bola symbolických 5 055 Sk. Skúsená licitátorka Nina Gažovičová v tandeme s vtipným Martinom Pycom Rauschom v príjemných priestoroch hotela Radisson SAS Carlton Hotel vyburcovali dražiteľov k zaujímavým výkonom. V najvyššej sume v histórii aukcie – 80 000 Sk bola vydražená fotografia pod názvom Mont Blanc od fotografa Milana Rastislava Štefánika. Nasledovala fotografia od Yuriho Dojča v sume 67 000 Sk a fotografia z cyklu Deň plný zázrakov od Karola Kállaya za 55 000 Sk.

Vydražili sa všetky fotografie. Úspešní dražitelia si okrem skvelých fotografií odnášali aj skvelé víno. Ku každej fotografii bola totiž priradená fľaša vína zo skupiny 100 bodovo najvyššie hodnotených vín, ktoré do dražby venoval Národný salón vín Slovenskej republiky.

Benefičná aukcia Hodina FOTOGRAFIE deťom je súčasťou zbierky Hodina deťom. Nadácia pre deti Slovenska ju v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou SOGA organizuje od roku 2002. V predchádzajúcich ročníkoch sa spolu vydražilo 473 fotografií v celkovej sume 2 129 250 Sk. Najvyššie vydražená fotografia bola v sume 45 000 Sk. Finančným partnerom 7. ročníka sa stala spoločnosť Privatbanka.

Ďalšou významnou zbierkovou udalosťou 10. ročníka Hodiny deťom je televízna šou, ktorú 3. decembra v priamom prenose z bratislavskej Starej tržnice odvysiela STV 1. Jej súčasťou je stávka moderátorov večera, ktorá má podporiť dosiahnutie finančnej hranice 10-tich miliónov Sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu