Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pobožný! Dôchodca popísal vozidlá svätými textami

Li Cung-siung so svojimi vozidlami
Li Cung-siung so svojimi vozidlami

TCHAJ-PEJ - Budhistickými textami popísal všetky svoje štyri vozidlá 71-ročný taiwanský dôchodca. Li Cung-siung začal s opisovaním náboženských textov na svoje auto, dva nákladiaky a motorku pred 9 rokmi a biele písmená teraz pokrývajú celú ich plochu, vrátane skiel, spätných zrkadiel, kolies a dokonca i poznávacej značky, napísal spravodajský server Ananova.

Li však pripúšťa, že mu jeho koníček prináša i isté starosti. "Okoloidúci sa na mňa pozerajú podozrievavo a myslia si, že píšem i na cudzie autá. Polícia zase ťažko verí, že by si niekto dobrovoľne popísal celé vozidlo," povedal.

K preneseniu budhistických textov na autá ho ale viedol vyšší cieľ. "Cítil som, že sa verejná morálka zhoršuje, a preto som začal písať slová viery na svoje autá. Každý deň niečo pripíšem. Pokiaľ vidím, že nejaká časť textu bledne, obtiahnem ju."

Liov syn otcovu záľubu nezdieľa a hovorí, že mu rodina zakázala kúpiť ďalšie auto, pretože je jej jasné, že by ho Li zase celé popísal bez ohľadu na to, koľko by stálo. 

Liov vnuk je však dedkovým počínaním nadšený a sľubuje, že až vyrastie a zarobí nejaké peniaze, kúpi mu autobus, aby na ňom mohol v písaní pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu