Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Husi sú už vhodné na pekáč!

Milovníci husaciny si na salaši pri Zemplínskej Šírave prídu na svoje. Zobraziť galériu (7)
Milovníci husaciny si na salaši pri Zemplínskej Šírave prídu na svoje.

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - Dozlatista prepečená chrumkavá hus - či kačka, to je sen nejedného gurmána. Práve teraz si ich milovníci prídu na svoje. Husi sú už vykŕmené a vhodné na pekáč. Môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov. Minimálne desať majú východniari možnosť ochutnať na salaši pri Zemplínskej Šírave, kde sú teraz husacie hody.

"K pečenej husi neodmysliteľne patrí dusená červená kapusta a zemiakové lokše. V žiadnom prípade nie ryža. To by bol veľký gurmánsky hriech," tvrdí prevádzkar Dušan Vasiľ. Na hus netreba ani špeciálne korenie. Pred jej pečením stačí vyčisteného operenca iba posoliť, okoreniť čiernym korením a podliať husacím vývarom. "Pečieme ju približne dve hodiny. Ak chceme, aby bola pekne ružovučká, po hodine ju zakryjeme alobalom a 15 minút pred koncom ho dáme dole. Počas pečenia ju treba kontrolovať a polievať výpekom," upresňuje kuchár Stanislav Gajdoš.

Tvrdí, že z husi sa dá zúžitkovať všetko. Možno z nej urobiť výborný vývar, upiecť ju, alebo pripraviť chutnú studenú husaciu paštétu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu