Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Boháčka odkázala 285 miliárd svojmu majstrovi feng-šuej

HONGKONG - Rozprávkovo bohatá hongkonská podnikateľka Nina Wangová, ktorá vlani vo veku 69 rokov podľahla rakovine, odkázala svoj majetok mastrovi umenia feng-šuej. Odmenila ho tak za to, že jej sľúbil večný život. Majetok Wangovej odhadujú médiá na 12 miliárd dolárov (približne 285 miliárd korún). Na dedičstvo si ale robí nárok i rodina podnikateľky.

Informovala o tom dnes hongkonská tlač.

Tony Chan, podnikateľ a nadšený stúpenec tradičného čínskeho učenia feng-šuej, tvrdí, že je jediným dedičom Wangovej majetku. Svoje tvrdenia opiera o jej poslednú vôľu spísanú v roku 2006, kedy už umierala. Wangovej rodina si ale na dedičstvo robí nárok na základe inej poslednej vôle z roku 2002.

V najnovšom kole ostrej právnickej bitky prišla rodina Wangovej s tvrdením, že Chan podnikateľku podviedol a pozostalosť z nej vylákal podvodom. "Sme toho názoru, že (Tony Chan) zosnulej klamal, keď jej povedal, že vykonanie istých praktík feng-šuej - vrátanie vloženia jeho mena do jej poslednej vôle - jej zaistí, že bude žiť večne, alebo prinajmenšom veľmi dlho," cituje hongkonský denník South China Morning Post právneho zástupcu rodiny Geoffreye Vose.

Feng-šuej je tradičné čínske učenie, ktoré sa zaoberá vzťahom človeka a jeho životného priestoru v čase. Pokúša sa nastoliť harmóniu v priestore a umožniť nerušené plynutie energie čchi, optimalizovať ľudské šťastie a zdravie. Jedným z pilierov tejto náuky je i čínska astrológia. Toto učenie vyznávajú mnohí obyvatelia Hongkongu, bohatí i chudobní, pričom niektorí majsti feng-šuej majú na svojich klientov veľký vplyvv a vydobyli si takmer kultové postavenie.

Podľa denníka South China Morning Post začne súd o dedičstvo asi v budúcom roku po Veľkej noci. Pretože sa súdny spor medzi majstrom feng-šuej a rodinou Wangovej pravdepodobne povlečie dlho, menoval vlani v novembri hongkonský sudca správcu povereného ochranou majetku zosnulej. Magazín Forbes kedysi označil Wangovú za 154. najbohatšiu osobu na svete.

Mala prezývku "malý drahúšik" kvôli jej charakteristickým copčekom a záľube v minisukniach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu