Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obezita útočí! Školy potrebujú stoličky s nosnosťou až 225 kíl

SYDNEY - Školy po celej Austrálii si objednávajú väčšie a odolnejšie stoličky, aby sa vyrovnali s tým, že ich žiaci sú vyšší, širší a ťažší. Podľa výrobcu školského zariadenia, austrálskej firmy Woods Education Furniture, si školy objednávajú čím ďalej tým viac stoličiek, ktoré unesú váhu až 225 kilogramov, napísal včera denník The Sunday Mail.

Ešte pred piatimi rokmi predstavovali objednávky stoličiek s vyššou nosnosťou menej než percento celkového množstva, hovorí marketingový riaditeľ firmy Glenn Webster. V súčasnosti tvoria tieto stoličky, ktorých sedacia časť je o takmer 20 centimetrov širšia než najväčšia predchádzajúca veľkosť, až štvrtinu všetkých objednávok. Ich najväčšími odberateľmi sú školy v štátoch Queensland a Victoria.

Zdravotnícki odborníci uvádzajú, že objednávky širších školských stoličiek s väčšou nosnosťou sú ďalším dôkazom zhoršujúcej sa obezity austrálskej populácie. "Sme širší a ťažší a malo by nás to znepokojovať," vraví univerzitný profesor David Crawford, ktorý je expertom na obezitu. "Vypovedá to o našom zdraví a životnom štýle. Deti trávia príliš veľa času pred televízorom a počítačom."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu