Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kúpte 3 jaskyne a obchod so suvenírmi dostanete zdarma!

LITTLE ROCK - Počas súčasnej finančnej krízy sa ťažko predáva akákoľvek nehnuteľnosť, ale táto bude hľadať kupca ešte o niečo ťažšie.

Štyridsaťdeväťročný Američan Steve Rush však nestráca nádej a dúfa, že sa mu v dražbe na internetovom serveri eBay podarí predať 3 jaskyne a obchodík so suvenírmi ako prídavok, napísala dnes agentúra AP.

Rush je majiteľom jaskýň Mystic Caverns na úpätí pohoria Ozark v Arkansase. Komplex o rozlohe viac než 11 hektárov tvoria tri jaskyne, z nich dve sú bezpečné pre návštevy turistov. Vyvolávacia cena je 899 900 dolárov (21,3 milióna korún).

Rush jaskyne kúpil v roku 1988 a od roku 1992 v nich doprevádzal turistov. Návštevnosť ale klesla potom, čo v 90. rokoch uzavrel prevádzku neďaleký zábavný park, ale i tak do jaskýň zavíta priemerne 15 000 ľudí ročne.

"Toto podnikanie asi nevynáša toľko, aby sa z neho dala platiť hypotéka, ale keby sa našiel nejaký nadšenec jaskýň, ktorý má navyše nejaké zbytočné peniaze..." hovorí s nádejou Rush. Jaskyne vraj chce predať, pretože už je unavený. "Pre mňa to bol vždy boj, pretože pri sprevádzaní musíte baviť ľudí a z toho už som naozaj uťahaný," vysvetľuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu