Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prekvapenie na záhrade: 9-ročný Toby našiel geparda!

LONDÝN - Keď 9-ročný Toby Taylor vbehol v piatok popoludní do kuchyne a vykríkol, že v záhrade je gepard, myslela si jeho matka, že si z nej robí žarty. Ale keď sa pozrela z okna, utrpela šok - uvidela najrýchlejšie suchozemské zviera na svete, ako na ňu uprene hľadí.

Neskôr sa ukázalo, že šelma Akea utiekla zo ZOO neďaleko ich rodinného domu v obci Hamerton v anglickom grófstve Cambridgeshire. Informoval o tom dnes denník The Independent.

"Už som sa chystala Tobymu vynadať, že trieska dverami, keď vtom začal kričať: 'Mami, v záhrade je gepard!'. Myslela som si, že si zo mňa uťahuje, ale bol biely ako stena, triasol sa a pišťal," opísala pre denník Jules Taylorová.

"Pozreli sme sa z kuchynského okna a skutočne tam sedel uprostred trávnika a díval sa na dom." Toby jazdil na bicykli, keď vtom uvidel v len asi štvormetrovej vzdialenosti 180 centimetrov dlhú šelmu, schopnú vyvinúť rýchlosť až 120 km/h. Odhodil bicykel a bežal do domu, odkiaľ s maminkou sledovali, ako gepard zatína pazúry do pneumatík bicykla a obhrýzava jeho kožené sedlo.

"Hneď mi napadlo, že utiekol z neďalekej zoologickej záhrady, ale bola som tak vydesená, že som nebola schopná nájsť ich telefónne číslo. A tak som v panike zavolala na tiesňovú linku 999," uviedla pani Taylorová.

Po 20 minútach nervózneho čakania dorazili ošetrovatelia zo ZOO, ktorí utečenca zviazali a dopravili "domov". Podľa vedenia ZOO zlyhalo elektrické oplotenie výbehu šeliem. Vraj nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, pretože trojročný Akea je úplne krotký.

"Keď dorazili naši ošetrovatelia, Akea sa šťastne hral s bicyklom, ktorý mu isto pripomínal jednu z jeho hračiek," vyhlásil riaditeľ ZOO Andrew Swales. "Nepredstavoval žiadne nebezpečenstvo a na cudzích ľudí by reagoval rovnako ako psí maznáčik - buď by priateľsky pozdravil, alebo by sa dal na obozretný ústup."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu