Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Psíci v Moskve môžu štekať iba mimo "úradných hodín"

MOSKVA - Moskovskí psi sa oddnes môžu tešiť "slobode slova" o dve hodiny dlhšie ako doteraz. Podľa doterajších pravidiel smeli štekať od ôsmej rána do desiatej večer, ale oddnes už od sedmej hodiny rannej až do jedenástej večer. Štekanie mimo "úradné hodiny" však majiteľov štvornožcov môže vyjsť draho.

Pokuta pre bežného pána či paničku robí až 1000 rublov (asi 860 Sk), v prípade služobných psov, napríklad podnikovej stráže, sa však môže vyšplhať na až štyridsaťnásobok.

Podľa novín Izvestija moskovskí milicionári v prvom polroku pokutovali 58 "narušiteľov psích pravidiel", hoci experti pochybujú, že nejaký majiteľ je schopný umlčať svojho miláčka, aby si neštekal i mimo vymedzený čas.

Väčšiu slobodu štekania však odteraz sprevádza pritvrdenie pravidiel pre pohyb psov; bez náhubku a vôdzky sa nesú objaviť v mestskej doprave, vo verejných budovách, na plážach, trhoch, v obchodoch, na detských ihriskách či v zdravotníckych zariadeniach. A po vychádzke nesmú po psíkoch zostať žiadne "kôpky". Inak takisto hrozia pokuty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu