Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Srbský šéfkuchár vydal kuchárku s receptami z "vajec"

LONDÝN - Úplne bez zábran a bez hraníc pristúpil k zostavovaniu svojej novej kuchárskej knihy srbský šéfkuchár Ljubomir Erović. Už názov The Testicle Cookbook - Cooking With Balls (Varlatová kuchárka - Varíme s guľami) naznačuje, že ide v kulinárskom svete o unikátný počin.

Erović nezastiera, že medzi recepty zaradil niekoľko svojich najobľúbenejších jedál - napríklad varlatovú pizzu či grilované varlatá a vnútornosti, píše agentúra AFP.

Elektronická kuchárska kniha, ktorú si možno kúpiť a stiahnuť z internetu, je doplnená praktickými videoukážkami. Erović na nich napríklad predvádza, ako v kuchyni pomerne neobvyklý kus mäsa stiahnuť z kože a nakrájať na kúsky s veľkosťou sústa. V receptoch spracováva varlatá rôznych zvierat vrátane žrebcov, pštrosov, býkov, bravov či moriakov.

"Dôkladne varlatá preplachujte 30 až 45 minút," začína recept na varlatový koláč. "Potom ich pomelte na mäsovom mlynčeku."

45-ročný Erović je vo varení z varlát samouk, ale dvadsať rokov experimentov s touto surovinou z neho urobilo svetovú autoritu v danom odbore.

"Najchutnejšie varlatá sú podľa môjho názoru z býkov, žrebcov a pštrosov, ovšem iní ľudia môžu mať vlastných favoritov," vraví. "Jesť sa dajú všetky varlatá - s výnimkou ľudských, pochopiteľne."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu