Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

V plienkach bojovali proti predsudkom

TOKIO - Viac ako 60 modelov a modeliek dnes pochodovalo po prehliadkovom móle v Tokiu v plienkach. Cieľom neobvyklej módnej prehliadky bolo odstrániť predsudky spojené s používaním tejto propriety, ktorá je i v Japonsku obvykle spojovaná skôr s malými deťmi než s dospelými ľudmi. Píše to agentúra EFE.

Deväť výrobcov plienok z látky a papiera pre dospelých sa rozhodlo predstaviť svoje výrobky na módnej prehliadke, aby "vhodným spôsobom informovali o existencii rôznych typov plienok a ako ich používať."

Modeli a modelky, z ktorých polovicu tvorili profesionáli a druhú polovicu dobrovoľníci, boli oblečení do čierneho trička a pančúch, cez ktoré mali oblečené plienky. Tie mali väčšinou farbu bielu, aby dobre vynikli a bolo možné sledovať i tie najmenšie detaily.

Pred prehliadkou odborníci podrobne vysvetlili, ako adekvátne používanie plienok môže učiniť znesiteľnými problémy s únikom moču u starších ľudí.

Na móle neboli však k videniu len biele plienky, ale tak isto napríklad páskované, ďalej rôzne formy: klasické spodné nohavičky či slipy a dokonca i na gumičku, teda také, ktoré je možné obliecť i vyzliecť ako bežné spodné prádlo.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu