Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Brazílska polícia zaistila ďalšiu ukradnutú maľbu Pabla Picassa

Kresba
Kresba "Minotaurus pijan a žena

BRATISLAVA - Brazílska polícia zaistila ďalšiu ukradnutú maľbu svetoznámeho španielskeho maliara Pabla Picassa, ktorá zmizla zo zbierky múzea Pinacoteca v meste Sao Paulo začiatkom júna za bieleho dňa.

Kresbu s názvom Minotaurus pijan a žena objavili muži zákona v bližšie nešpecifikovanom mieste na západe Sao Paula. Dielo, ktoré autor dokončil v roku 1933, ukradli traja ozbrojení lupiči. Krádeže umeleckých diel španielskeho umelca sú v Sao Paule populárne. Polícia už v súvislosti s júnovou krádežou, kedy zmizlo viacero Picassových diel, zaistila dve osoby.

Úradom sa v júli podarilo vystopovať kresbu Maliar a Modelka z roku 1963. Zlodeji v Sao Paule vyčíňali aj minulý rok, keď v decembri 2007 zmizli z múzea Picassov Portrét Suzanne Bloch, ktorého odhadovaná hodnota je 50 miliónov amerických dolárov a obraz s názvom Zberač kávy významného brazílskeho maliara Candida Portinariho za takmer šesť miliónov dolárov.

Oba obrazy patrili k najhodnotnejším v zbierke a neboli poistené. Lúpež hodnotných diel sa uskutočnila v priebehu troch minút na druhom poschodí múzea a zachytili ju aj bezpečnostné kamery. Polícia o niekoľko týždňov zatkla dve podozrivé osoby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu