Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Mamička (28) bez stopy zmizla: Rok predtým nahrala VIDEO s mrazivým odkazom! Nasledovala obrovská tragédia

(Zdroj: X/Morbidful)

UTAH – Nezvestná Susan Powellová nakrútila rok pred zmiznutím zvláštne video. Navonok sa zdalo, že vedie dobrý a šťastný život. V decembri 2009 však bez stopy zmizla, pričom policajné vyšetrovanie rýchlo našlo dôkazy proti jej manželovi Joshovi Powellovi.

Susan Powellová, rodená Coxová, pracovala na plný úväzok ako maklérka v banke. Bola mamičkou dvoch chlapcov a manželkou zdanlivo milujúceho Josha. 7. decembra však neprišla do práce a polícia vypočúvala jej manžela. Josh policajtom povedal, že spolu s deťmi strávil noc pred zmiznutím kempovaním. Začali sa však objavovať znepokojujúce dôkazy, počnúc objavom Susaninho telefónu v Joshovom aute s vytiahnutou SIM kartou. Polícia našla aj lopaty, plachty, generátor a kanistre s plynom.

Vyšetrovateľom sa okrem iného tiež podarilo nájsť aktualizovaný závet od Susan, ktorý bol uložený v bezpečnostnej schránke a obsahoval poplašnú správu. „Ak zomriem, nemusí to byť nehoda. Aj keď to tak môže vyzerať,“ písalo sa v odkaze, informoval portál ABC News. Škatuľka tiež obsahovala rukou písané poznámky popisujúce problémy, ktorým Susan doma čelila. „Už tri až štyri roky prežívam v manželstve extrémny stres. Pre moju bezpečnosť a bezpečnosť mojich detí cítim potrebu zanechať odkaz. Vyhrážal sa, že odíde z krajiny a povedal mi, že ak sa rozvedieme, najme si právnikov,“ písalo sa ďalej v odkaze.

Pár sa pôvodne presťahoval k Joshovmu otcovi Stevenovi, ktorý bol Susan úplne posadnutý. Sledoval ju po dome s videokamerou, čítal jej denníky, kradol jej spodnú bielizeň a používal zrkadlo na to, aby ju mohol špehovať v kúpeľni. Manželia sa po čase odsťahovali, ale napätie eskalovalo, keď Josh bránil svojho otca a pár okrem toho čelil rastúcim finančným problémom, ktoré vyvrcholili vyhlásením Joshovho bankrotom.

V roku 2008, rok pred jej zmiznutím, Susan nahrala video, v ktorom spomenula škody na majetku spôsobené Joshom. Vo videu zdokumentovala aj majetok svojej rodiny a vysvetlila: „Pokrývam všetok svoj majetok, uisťujem sa, že ak sa niečo stane mne, mojej rodine alebo nám všetkým, že náš majetok bude zdokumentovaný. Dúfam, že všetko vyjde a budeme všetci šťastní a budeme žiť šťastne až do smrti tak dlho, ako je to možné,“ povedala Susan vo videonahrávke. Rok nato však zmizla.

Po Susaninom zmiznutí sa Josh presťahoval späť k otcovi a zobral so sebou aj deti. Polícia po prehľadaní Stevenovho domu našla stovky fotografií Susan, ale aj obsah zachytávajúci sexuálne zneužívanie detí. Stevena odviedli v putách. Súd pridelil dočasnú starostlivosť o deti Susaninmu otcovi. Jedného dňa deti v sprievode sociálnej pracovníčky navštívili Josha. Ten však vymkol pracovníčku z domu a podpálil dom, čím zabil ich aj seba. Susan sa nikdy nenašla a aj naďalej zostáva nezvestnou osobou. Mnohí veria, že ju zabil jej manžel, hoci nebola právne vyhlásená za mŕtvu.

Viac o téme: ZmiznutieVraždaSusan Powell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu