Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Žena (21) trpí vzácnym ochorením: Voda jej spôsobuje hotovú agóniu! Ľudia sa jej vždy pýtajú na toto

(Zdroj: Instagram/abbie.leaa)

LONDÝN – Žena menom Abbie sa objavila v seriáli s názvom „Truly's Born Different“, aby vysvetlila, ako jej život ovplyvňuje alergia na vodu. Trpí totiž extrémne zriedkavou chorobou zvanou akvagénna žihľavka. Po kontakte s vodou tak trpí opuchom, svrbením a pálením pokožky.

Symptómy sa začnú prejavovať len niekoľko minút po tom, čo je postihnutý vystavený vode. 21-ročná Abbie hovorí, že na jej koži sa objavuje červená, svrbiaca žihľavka, ktoré je veľmi bolestivá. „Hlavná otázka, ktorú mi ľudia kladú, keď im hovorím o svojom stave, je ako sa sprchujem. Hovorím im, že sa sprchujem rovnako ako všetci ostatní. Stále sa sprchujem normálne každý týždeň, ale snažím sa obmedziť čas vo vode, aby reakcia nebola taká zlá,“ prezradila Abbie. Dodala, že pitie vody jej alergickú reakciu našťastie nespôsobuje.

Na teplote alebo tlaku vody podľa jej slov nezáleží. „Prvé príznaky som začala pociťovať približne v októbri, novembri 2017. Mala som len tuším 16 rokov, keď sa to začalo stávať. Spýtala som sa mamy, či vie, prečo sa to deje. Ani ona si nebola celkom istá, prečo sa mi pleť podráždila,“ uviedla ďalej. „Myslím, že pre moju mamu to bolo ťažké, keď som prechádzala prvými príznakmi. Jej dcéra prechádzala niečím, čo evidentne bolelo. Naozaj sme netušili, čo sa deje,“ dodala.

Napriek tomu, že na celom svete je iba pár známych prípadov akvagénnej žihľavky, Abbie nie je jediná osoba, ktorá hovorí o tomto stave. Mamička Barbara Wardová napríklad prezradila, že kvôli svojej chorobe nemôže ani plakať. Bojí sa totiž, že by sa to pre ňu stalo osudným, informovalo BBC.

Viac o téme: VodaAlergiaAkvagénna žihľavka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu