Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Akej farby je teniska na VIDEU? Populárna optická ilúzia odhalí ohromujúcu pravdu o vašom mozgu

(Zdroj: TikTok/lorigreiner)

CHICAGO – Ľudí pobláznila fotografia tenisky, ktorá sa dostala na sociálne siete. Tisíce používateľov diskutujú o tom, akú má teniska v skutočnosti farbu. Na základe vašej odpovede zistíte, ktorá polovica vášho mozgu je tá dominantná.

Podnikateľka Lori Greinerová na sociálnej sieti publikovala video, ktoré vyrazilo dych mnohým divákom. Na záberoch zdvihla fotografiu tenisky a spýtala sa, akej farby v skutočnosti je. Tí, ktorí si myslia, že topánka sú ružová a biela, majú dominantnejšiu pravú stranu mozgu. Tí, ktorí vidia tyrkysovú a sivú, majú dominantnejšiu ľavú stranu mozgu. Ak máte dominantnú pravú polovicu mozgu, s najväčšou pravdepodobnosťou ste emocionálnejší, intuitívnejší a kreatívnejší.

Na druhej strane ľudia s dominantnou ľavou polovicou mozgu sú usporiadanejší, logickejší a analytickejší. Mozog funguje ako celok, no podľa portálu Healthline pretrváva mýtus, že u každého človeka je jedna strana silnejšia ako druhá. Mnohí tomuto tvrdeniu veria, čo je jeden z dôvodov, prečo optická ilúzia s teniskou vyvolala taký rozruch na sociálnych sieťach. „Neviem si ani predstaviť, ako môže niekto vidieť tyrkysovú,“ uviedol jeden z komentujúcich.

„Vidím obe kombinácie. Najprv som videl tyrkysovú a sivú a potom o minútu neskôr vidím ružovú a bielu,“ prezradil ďalší používateľ sociálnej siete. „Som jediný, kto topánku niekedy vidí ako tyrkysovú a inokedy ako ružovú?“ pripojil sa tretí. „Môj muž povedal, že je hnedobiela, nemyslím si, že má mozog,“ zavtipkovala používateľka TikToku. „Tento záber som videl pred dvomi rokmi a videl som sivú a tyrkysovú, teraz vidím len ružovú a bielu,“ dodal ďalší.

Viac o téme: MozogTeniskaOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu