Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Humanoidný robot pobúril celý svet: Neuveríte, čo urobil reportérke počas živého rozhovoru

(Zdroj: X/MeghUpdates)

RIJÁD – Mužský humanoidný robot Mohamed sa počas prezentácie nevhodne dotkol reportérky. Ide o prvého takéhoto robota v Saudskej Arábii. Je plne autonómny a podľa tvorcov sa neodchýlil od svojho očakávaného správania.

Predstavenie „mužského“ humanoidného robota v Saudskej Arábii nevyšlo podľa plánu po tom, čo sa nevhodne dotkol reportérky. Saudská robotická spoločnosť QSS minulý týždeň na DeepFeste v Rijáde debutovala s humanoidným robotom Mohamedom. Robot, oblečený v tradičnom saudskom odeve, hovoril arabsky a anglicky. Počas prezentácie stála reportérka televíznej siete Al Arabiya, Rawya Kassemová, pred Mohamedom a prehovárala k publiku. Virálne video zachytilo, ako robot náhle natiahol ruku dopredu, aby sa dotkol jej zadku.

Kassemová sa následne otočila a prísne sa na robota pozrela. Používatelia sociálnych sietí obvinili robota z nevhodného správania. Predstavitelia spoločnosti QSS pre britský denník Metro povedali, že robot je plne autonómny a funguje nezávisle od priamej ľudskej kontroly. Robotická firma uviedla, že zamestnanci proaktívne informovali všetkých účastníkov vrátane reportérov, aby sa počas predvádzania robota udržiavali v bezpečnej vzdialenosti.

Podľa Metra predstavitelia QSS dodali, že preskúmali zábery a okolnosti incidentu a zistili, že u Mohameda nenastali žiadne odchýlky od očakávaného správania. Zároveň dodali, že prijmú dodatočné opatrenia, aby zabránili komukoľvek priblížiť sa k robotovi v rámci jeho rozsahu pohybu.

Viac o téme: ObťažovanieReportérkaHumanoidný robot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu