Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Z posmrtných príbehov ľudí priam mrazí: Takto vraj vyzerala okolitá krajina v porovnaní s Dubajom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Posmrtné zážitky stále rozdeľujú ľudí na dva tábory. Kým jedni im veria, druhí sú skeptickí. Vo výpovediach pacientov sa však objavujú isté podobnosti. Z výpovedí ľudí, ktorí sa na chvíľu dostali do posmrtného života, priam mrazí.

Bert Biscoe z Trura v Anglicku kvôli nediagnostikovanej cukrovke skolaboval. Jeho manželka zavolala záchrannú službu a napriek tomu, že mu poskytla prvú pomoc, Biscoe zostal v bezvedomí 10 dní. Keď sa prebral, vysvetlil, že si pamätá určité aspekty svojej kómy. „Vtedy som bol mŕtvy, na druhej strane som sa v tme poriadne pobavil, ale ubytovanie sa mi nepáčilo a vrátil som sa. Desať dní som bol mimo, kúsok z toho v bezvedomí a potom som upadol do kontrolovanej kómy. Netušil som, ako plynie čas, ani čo sa deje,“ vysvetlil pre týždenník Cornwall Live.

„Keď som sa preberal z kómy, otvoril som oči a možno to boli halucinácie, ale pamätám si, ako som sa pozrel do zrkadla a videl som, ako mi z úst vychádza zelená hadička, doktori sa trochu étericky vznášali a bola tam aj moja žena a dve dcéry,“ uviedol ďalej. Následne vraj vyšiel z nemocnice a čakal, kým prejde cez cestu. Zrazu k nemu pristúpila nejaká žena a povedala mu, že sa zaňho modlila. „Spýtala sa ma, či som mal nejaké halucinácie alebo vízie, odpovedal som nie, bola len tma, rovnakú otázku som dostal od lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti,“ dodal Biscoe.

Podobnú skúsenosť má aj doktorka Linda Kramerová, ktorú lekári 6. mája 2001 vyhlásili za klinicky mŕtvu. V skorých ranných hodinách zašla na toaletu s pocitom, že upadá do spánku. Napokon skončila na pohotovosti. Keď sa k nej dostali lekári, bola na 15 minút vyhlásená za mŕtvu. Počas ošetrovania zažila nadprirodzený zážitok. Dostala sa do sveta, v ktorom čas neplynie ako na Zemi. Rýchlo zistila, že v tomto svete môže byť kýmkoľvek a dokonca sa môže aj s kýmkoľvek stretnúť.

„Vtedy som sa ocitla v niečom, čo vyzeralo ako kvetinové pole. Pozorovala som pohorie 30 000-krát väčšie ako Mount Everest. Kdekoľvek som bola, vzadu bolo obrovské pohorie. Videla som budovy s mrakodrapmi. Dubaj je v porovnaní s tým ako zhluk malých miniatúrnych chatiek. Videla som jazerá, všetko som videla v panoramatickom výhľade,“ prezradila Kramerová pre britský denník Daily Star. Ak sa chcela niekam dostať, stačilo na miesto iba pomyslieť a okamžite sa tam ocitla.

Iní, ktorí boli nejaký čas klinicky mŕtvi a vrátili sa späť k životu, tvrdia, že videli vízie posmrtného života. Jeden muž napríklad uviedol, že po tom, čo ho niekto bodol do srdca, sa stretol so samotným diablom. Keď sa vôbec prvýkrát vo svojom živote pomodlil, z pekla ho vytiahol anjel, informuje portál Unilad. Lekári zatiaľ bojovali o jeho záchranu na operačnom stole. Istý vedec však povedal, že život po smrti jednoducho nie je možný, pretože pretrvávanie vedomia po smrti je v podstate nemožné, čo znamená, že keď raz navždy odídete, je to naozaj koniec.

Viac o téme: SmrťPosmrtný životMimotelový zážitok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu