Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Návštevníci hotela polícii nahlásili muža s nožom: Keď zistili, čo naozaj držal, vybuchli do smiechu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ENDERBY - Niekoľko policajtov v nedeľu ráno vyrazilo do veľkého hotela v Enderby v strednom Anglicku kvôli tiesňovému volaniu, že sa po hoteli pohybuje muž s dlhým nožom. V hotelovej hale blízko výťahov ale policajti našli fanúšika príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorý mal v ruke kúzelnícku paličku.

Spravodajský server BBC News pripomenul aj ďalšie kuriózne zásahy bezpečnostných zložiek, kedy veci neboli také, ako sa sprvu javili. O zásahu v Enderby informovala na facebooku aj samotná polícia s dovetkom, že na mieste "nebola ani stopa po Voldemortovi", čo je hlavná záporná postava z kníh britskej autorky Joanne Rowlingovej. V záhrade v centre neďalekého Leicesteru sa konajú čajové dýchanky v štýle Harryho Pottera, spomenul možné vysvetlenie list The Guardian.

Už vlani v decembri vyrazilo šesť hasičských vozidiel k údajnému požiaru historickej oceľovej veže v meste Blackpool na západe Anglicka. Nad vežou priletel aj vrtuľník hasičov, jeho posádka ale konštatovala, že na veži nehorí, ale vo svetle sa pri pohľade zvonka blýskala sýto oranžová dekoračná sieťovina. V januári 2021 muž na prechádzke so psom v bahnitom teréne objavil niečo, čo podľa neho vyzeralo ako ľudská noha trčiaca z bahna. Privolaný forenzný tím zistil, že to bol len podozrivo vyzerajúci nahnitý zemiak, vedľa ktorej rástla huba. Polícia napriek tomu volajúcemu poďakovala za upozornenie.

Majitelia psov na prechádzke v St Leonards-on-Sea tiež zalarmovali políciu vlani v septembri, keď z ulice videli potemnenú kaviareň, kde na zemi ležali ľudia, ktorí sa nehýbali. Okolo horeli sviečky a medzi telami prechádzala jediná osoba. To, čo na prvý pohľad vyzeralo ako hromadná rituálna vražda, bola v skutočnosti hodina jógy. 

Viac o téme: NôžPolícia AnglickoPaličkaHarry PotterMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu