Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cestujúci na palube lietadla zažili hrôzu: Priamo nad ich hlavami sa objavil.. ani nechcite vedieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANGKOK - Počas vnútroštátneho letu z hlavného mesta Thajska Bangkoku do južnej provincie Phuket vypukol chaos. Pasažieri v batožinovom priestore nad sedadlami totiž objavili živého hada. Zábery z incidentu sa rýchlo rozšírili na sociálnych sieťach.

Letecká spoločnosť AirAsia Thailand vo vyhlásení pre CNN uviedla, že na palube letu FD3015, ktorý 13. januára smeroval z medzinárodného letiska Don Mueang v Bangkoku, bol had. Nie je jasné, o aký druh išlo. Aerolinky sa nezmienili ani o tom, čo sa s ním stalo po pristátí lietadla v Phukete, ale video, ktoré sa objavilo na viacerých sociálnych sieťach, zachytáva člena posádky, ako sa hada snaží chytiť do plastovej fľaše. To sa mu však nepodarilo, a tak ho vtlačil do igelitového vrecka.

K podobnému incidentu došlo aj vo februári 2022. Pasažieri na palube lietadla AirAsia počas vnútroštátneho letu v Malajzii objavili pytóna škvrnitého. Lietadlo bolo kvôli incidentu presmerované na medzinárodné letisko Kuching v malajzijskom štáte Sarawak. "Ide o veľmi zriedkavý incident, ktorý sa môže z času na čas vyskytnúť v akomkoľvek lietadle," uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení.

Šéf podnikovej bezpečnosti AirAsia Thailand Phol Poompuang uviedol, že aj napriek týmto incidentom je spozorovanie hada na palube lietadla neobvyklé. "Posádka bola dobre vyškolená, aby zvládla výskyt tohto druhu a premiestnila cestujúcich z oblasti v rámci preventívneho opatrenia." Lietadlo pristálo bez komplikácií a okamžite ho skontrolovali príslušné bezpečnostné tímy. V súlade so štandardným postupom bolo lietadlo pred obnovením prevádzky dôkladne vyčistené. 

Viac o téme: HadLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu