Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mladík sa bez istenia vyšplhal na najvyšší žeriav v Dubaji: Potom s hrôzou zistil, že je pokrytý olejom...

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/fruckelicious)

DUBAJ - Brit Adam Lockwood je adrenalínový nadšenec a rád sa šplhá na vysoké budovy bez istenia. Aby získal prístup k obrovskému žeriavu, ktorý bol umiestnený pri obytnom mrakodrape s názvom Il Primo v Dubaji, vydával sa za stavebného robotníka.

Vo videu zverejnenom na YouTube ešte v roku 2022, ktoré bolo medzičasom zmazané, vysvetlil, že sa mu v obrovských horúčavách nechcelo ísť hore na 77. poschodie pešo. Použil teda výťah a nečakal, že v ňom niekto bude. Vo výťahu ale narazil na muža, ktorý na neho začal kričať v arabčine. "Použil som Google prekladač, aby som mu vysvetlil, že pracujem na stavbe a na niečo som zabudol, a tak ma poslal dole po schodoch," priblížil podľa portálu Lad Bible. Muž mu ukázal schody a pozoroval ho, dokým neodišiel. Adam následne prestúpil na opačné schodisko a pokračoval hore.  

Vo videu následne vidno, ako lezie po konštrukcii a hrá sa. V jednom momente visí na jednej ruke, potom prehodí nohy cez tyč a visí hore nohami. Do kamery tiež ukazuje svoje špinavé ruky, myslel si, že špina je len prach z púšte. Krátko nato si ale uvedomil, že žeriav bol pokrytý olejom.

Vo výške takmer 400 metrov nad Dubajom sa Lockwoodovi začali ruky a nohy šmýkať po všetkom, čoho sa dotkol. Ako vždy, ani tentokrát nebol vôbec istený. Našťastie sa mu podarilo z nepriaznivej situácie vyviaznuť bez ujmy. "Fakt, že som sa zavesil na najvyšší žeriav v Dubaji na prahu najvyššej budovy sveta, je niečo výnimočné. Rozhodne to stálo za riziko a právne následky, ak by ma chytili," prezradil. Napriek tomu, že je na svoj výkon hrdý, neplánuje ho už nikdy zopakovať. 

Viac o téme: MrakodrapŽeriavLezecDubajAdam Lockwood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu