Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Komiks v roku 1919 predpovedal úskalia mobilov: Ľudia sa schuti zasmiali, TOTO je čistá pravda!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Komiks z novín, ktorý bol vytlačený pred viac ako sto rokmi, spôsobil rozruch na sociálnych sieťach. Presne predpovedal situáciu s osobným mobilným telefónom, ktorú dnes aspoň raz zažil snáď každý z nás.

So všetkými našimi modernými zázrakmi určite nikto nemohol predpovedať, že technológia dôjde tak ďaleko. V skutočnosti sa však zdá, že komiks z 5. marca 1919 publikovaný v britskom bulvárnom denníku The Mirror odhadol situáciu celkom presne. Ponúkol jednu z predpovedí o tom, ako osobné mobilné telefóny ovplyvnia ľudí. Komiks nakreslil W. K. Haselden a mal názov „Vreckový telefón: Keď zazvoní“.

Komiks zobrazoval, ako osobný telefón začne zvoniť v tých najnevhodnejších časoch, s čím sa v súčasnosti môže stotožniť snáď každý. Záber starého komiksu sa nedávno objavil na Reddite, kde spôsobil poriadny rozruch. „Správne predpovedal takého hlupáka, ktorý nevie, ako nastaviť upozornenia na tiché,“ zavtipkoval jeden z komentujúcich.

„Tento chlapík bol jasnovidec,“ uviedol ďalší. „Je to také fascinujúce. Rovnaká technológia, ktorá umožnila vznik telefónu, nám tiež umožňuje stíšiť telefón. Ale duch predpovede je stále pravdivý, pretože tá istá technológia umožňuje všetky aplikácie, ktoré nás stále rozptyľujú,“ napísal tretí komentujúci.

Viac o téme: MobilTelefónPredpoveďKomiks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu