Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Legendárnu kadibúdku v Tatrách zrovnala víchrica so zemou: Už stojí nová! Pozrite, ako vyzerá

(Zdroj: Topky)

VYSOKÉ TATRY - Takto pred týždňom zmietol z povrchu zemského silný vietor najznámejšiu kadibúdku na Slovensku. Mnohí turisti si priali, aby ju nahradila nová a to sa aj vo veľmi krátkom čase stalo.

Minulý týždeň mnohých Slovákov zarmútila správa o tom, že vyčíňanie víchrice vo Vysokých Tatrách zničilo legendárnu farebnú latrínu, ktorá sa nachádzala neďaleko Chaty pod Rysmi. Nejeden turista sa tam zvykol zastaviť, aby vykonal potrebu alebo sa len pokochal dychberúcim výhľadom z nej. 

Mnohí ľudia vyjadrili nádej, že už čoskoro bude stáť namiesto starej kadibúdky nová. Trvalo len pár dní, kým sa táto túžba premenila na realitu. Ako môžete vidieť, na mieste už stihli postaviť nové, provizórne WC. Treba ho už len dodekorovať a namaľovať. 

Ako informuje profil Tatry na Facebooku, latrína už stihla byť aj skolaudovaná. Hádam teda poslúži mnohým turistom pri ich potulkách po Vysokých Tatrách. 

 

Skolaudovaná dočasná KADIBÚDKA 🚽😆🫣🤣🧻 Fotka: 📸 IG - @moonmorbid #tatry_official #chatapodrysmi #vysoketatry #slovakia

Posted by TATRY on Thursday, October 26, 2023

Pôvodná latrína spod Rysov bola najznámejšou a najvyššie položenou kadibúdkou na Slovensku. Nachádzala sa zhruba dvesto metrov od Chaty pod Rysmi v nadmorskej výške 2250 metrov. Počas používania poskytovala nádherný panoramatický výhľad na Vysoké Tatry, keďže predok bol presklený.  

Viac o téme: LatrínaVysoké TatryChata pod RysmiKadibúdka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu