Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najväčšie faux pas na prvom rande: Toto na ňom nikdy nerobte, aj keď vás to bude veľmi lákať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Veľa času trávime s telefónom v ruke, či už rolovaním na sociálnych sieťach, komunikáciou s priateľmi alebo sledovaním zoznamovacích aplikácií. Je však vhodné používať ho na prvom rande? Čo všetko môžete očakávať, ak sa viac venujete mobilnému zariadeniu ako osobe, ktorú ste pozvali von? Výsledky prieskumu spoločnosti Hinge vás možno prekvapia.

Aplikácia Hinge poskytuje niekoľko odborných odporúčaní pre záujemcov o zoznámenie. V príručke "Rande bez rozptyľovania" radí, ako si udržať pozornosť a zdokonaliť chvíle strávené s potenciálnymi partnermi, s ktorými ste vyrazili na prvé rande.

Najväčšie telefónne faux pas na prvom rande

"Ak sa čudujete, prečo vaše prvé rande nikam nevedie, možno za to môže práve telefón. Náš najnovší prieskum potvrdil, že telefonovanie je na prvom rande hlavným faux pas," povedal riaditeľ oddelenia vzťahov Hinge Logan Ury. Je vraj veľmi lákavé skontrolovať si počas schôdzky mobil, aby ste zistili, čo robia vaši priatelia. Riskujete však, že si rande pokazíte, ak budete pozerať na displej namiesto toho, aby ste sa snažili nadviazať kontakt. Odložte preto telefón a sústreďte sa na rozhovory, ktoré vás posunú do vzťahu. 

Najväčšie faux pas na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Spoločnosť vytvorila príručku Rande bez rozptyľovania, aby ľuďom pomohla sústrediť sa. "Ak je váš partner neustále na telefóne, odporúčam hravou formou upozorniť ho na takéto správanie a pozvať ho, aby išiel na stretnutie s vami bez telefónu." Využiť môžete vety ako "V poslednom čase skúšam rande bez mobilu a je to príjemná prestávka pre môj mozog" alebo "Poďme zistiť, ako dlho vydržíme bez toho, aby sme skontrolovali svoje telefóny. Prvá osoba, ktorá to poruší, kupuje ďalšie kolo." 

Najväčšie faux pas na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Šesť pravidiel používania telefónu na rande 

  • Nastavte telefón na tichý režim a držte ho mimo dohľadu.
  • Ak musíte použiť telefón, aby ste si pozreli menu s QR kódom v reštaurácii alebo odpovedali na naliehavú správu od svojho blízkeho, urobte to rýchlo a potom telefón opäť odložte.
  • Ak máte po rande plány, dohodnite si ich vopred vrátane času a miesta stretnutia, aby ste počas rande nemuseli riešiť viacero úloh.
  • Techniku ako hodinky Apple Watch nechajte doma alebo si vypnite notifikácie, aby ste nemali pokušenie pozrieť sa na ne. Aj to je obrazovka!
  • Snažte sa tesne pred rande nezapájať do žiadnych intenzívnych rozhovorov a ani nečítajte pracovné e-maily, pretože vás to môže rozptyľovať a vyvolávať pocit, že sa musíte niekomu venovať.
  • Počas rande nevyťahujte mobil, aby ste svojej spoločnosti ukázali mém. Namiesto toho to využite ako spôsob, ako sa s ním neskôr spojiť.
Viac o téme: MobilRandeTrapas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu