Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Horor v národnom parku: Mladík (†23) sa chcel so sestrou osviežiť, ráno ho našli rozpusteného

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WYOMING - Yellowstonský národný park, ktorý sa tiahne cez americké štáty Wyoming, Montana a Idaho, sa už preslávil všeličím. Niekedy išlo o veci príjemné, inokedy desivé. Do druhej kategórie patrí udalosť, ktorá sa stala na jeho území v roku 2016.

Zákutia Yellowstonského národného parku lákajú svojou veľkorysou rozlohou, miestnou faunou, flórou aj pamiatkami. Nachádzajú sa v ňom ale aj viaceré nástrahy a nebezpečenstvá, ktoré sa neoplatí podceňovať. Platí to napríklad pre oblasti s geotermálnou aktivitou vrátane gejzírov a horúcich prameňov, ktoré môžu byť smrteľné. Návštevník parku Colin Scott (†23) sa o tom presvedčil na vlastnej koži. Smutné je, že išlo zároveň o poslednú skúsenosť v jeho živote. 

K incidentu došlo v júni 2016, keď spolu so svojou sestrou hľadali miesto, kde by sa mohli namočiť. Keď sa však mladík nahol k hladine jazera, aby otestoval vodu, spadol rovno do smrtiaceho kúpeľa. Privolané záchranné tímy nemohli urobiť už prakticky nič a k neúspechu záchrannej akcie prispela aj tma. Do nasledujúceho dňa sa Scottovo telo rozpustilo do takej miery, že záchranári nedokázali vytiahnuť z vody žiadne pozostatky. "Vo veľmi krátkom čase došlo k značnému rozpusteniu," povedal vtedajší zástupca hlavného strážcu Lorant Veress. 

 

Since when did ignoring warning signs become a thing? They are there for a reason, and this is a prime example of why...

Posted by Sally Erwin on Tuesday, September 19, 2023

Nehoda bola zaznamenaná na mobilný telefón sestry obete. Úrady však video nezverejnili a ani ho nekomentovali kvôli jeho znepokojujúcemu obsahu a z úcty k rodine zosnulého. Zamestnanci parku varovali pred nebezpečenstvom a využili incident na označenie hrozby v oblasti, kde sa nachádza Yellowstonský supervulkán, ktorý zohrieva termálne bazény. "Existuje uzávera, ktorá chráni ľudí a ich vlastnú bezpečnosť. Je to veľmi nemilosrdné prostredie. Ak cestujete, dbajte na miestne varovania, tipy a rady. Tiež sa nikdy, nikdy nedotýkajte časťami tela vriacej vody," upozornil Veress.

Viac o téme: TragédiaYellowstoneYellowstonský národný parkColin Scott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu