Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zomrela zarytá vegánka (†39), ktorá 10 rokov konzumovala iba ovocie a zeleninu: Kamarátkam sa rozpadala pred očami

(Zdroj: Instagram/Instagram/rawveganfoodchef)

MALAJZIA - Raw vegán influencerka zomrela na vyhladovanie po tom, čo viac ako desaťročie konzumovala iba ovocie a zeleninu. Ruska Zhanna Samsonová využívala Instagram, kde mala pred smrťou viac ako 10 000 sledovateľov, aby zdôraznila výhody surovej vegánskej stravy.

Tridsaťdeväťročná influencerka, na sociálnych sieťach známa ako Zhanna D'Art, zomrela 21. júla v Malajzii, informoval ruský portál 116.ru. V rozhovore jej matka povedala, že dcéra zomrela na v dôsledku infekcie podobnej cholere, ktorú zhoršila jej obmedzujúca strava. Oficiálna príčina jej smrti však nie je známa. Napriek tomu jej priatelia vyjadrili obavy z jej extrémneho vegánstva.

"Hladovanie Samsonovej spôsobilo, že sa pred našimi očami rozpadala, ale verila, že je všetko v poriadku. Len jej oči, veselé oči a nádherné vlasy kompenzovali strašný pohľad na telo mučené jej stupiditou. Prepáčte, ak to znie tvrdo," uviedla jedna z jej kamarátiek. "Bývala som o poschodie nad ňou a každý deň som sa bála, že ráno nájdem jej bezvládne telo. Presvedčila som ju, aby sa dala liečiť, ale nezvládla to," pridala sa ďalšia. 

Influencerka, ktorá precestovala Indiu, Kambodžu, Srí Lanku, Mexiko a niekoľko rokov žila a pracovala v Thajsku, pred smrťou odmietla vyhľadať lekársku pomoc. Skončila preto pripútaná na lôžko a mala problémy s chôdzou. Tvrdila tiež, že šesť rokov nepila žiadnu vodu a namiesto toho konzumovala ovocné a zeleninové šťavy.

Zhanna podľa vlastných slov konzumovala výhradne surovú stravu viac ako desať rokov a počas viacerých období praktizovala aj suchý pôst, kedy úplne odmietla konzumáciu akéhokoľvek jedla a tekutín. Svoj neštandardný životný štýl milovala a dokonca sa kvôli tomu považovala za mimozemšťana z inej planéty. "Cítim sa ako Ježiš, ktorý nebol uznaný pre svoje poznanie a ukrižovaný na kríži za to, že priniesol poznanie a svetlo ľuďom," tvrdila o sebe. 

Viac o téme: Životný štýlVegánstvoRaw stravaZhanna Samsonova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu