Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Miliardárke ostali oči pre plač: Takto dopadla jej jachta za 300 miliónov!

(Zdroj: Twitter/FuturoVegetal)

IBIZA - Klimatickí aktivisti znehodnotili luxusnú jachtu, ktorá patrí známej americkej miliardárke Nancy Walton Laurieovej. Podľa ich slov bohatí ľudia žijú z utrpenia iných. Jachtu, na ktorej sa nachádza kino či dokonca malá nemocnica, aktivisti postriekali farbou. Neušli však rukám zákona.

Skupina aktivistov v oblasti zmeny klímy zničila na španielskom ostrove Ibiza superjachtu v hodnote 300 miliónov dolárov (267 miliónov eur), ktorú vlastnila miliardárska dedička Walmartu Nancy Walton Laurieová. Postriekali ju farbou. Skupina Futuro Vegetal, čo v preklade znamená Zelenina budúcnosti, na Twitteri uviedla, že dvaja členovia použili v nedeľu 16. júla ráno hasiace prístroje naplnené červenou a čiernou farbou, aby znehodnotili superjachtu Kaos. 

K príspevku pridali aj niekoľko záberov dvoch členov stojacich pred luxusnou jachtou s nápismi "Vy spotrebúvate, ostatní trpia". "Jediným dôvodom, prečo pokračujeme v udržiavaní ekonomického systému, ktorý nás vedie k eko-sociálnemu kolapsu, je zachovanie privilégií tejto malej privilegovanej triedy. Veľmi bohatí ľudia žijú z utrpenia iných," uviedla skupina vo vyhlásení o vandalizme na Twitteri. 

Španielska občianska garda podľa novín Periodico de Ibiza informovala, že v súvislosti s incidentom boli v dokoch zatknutí dvaja ľudia. Jachta mala opustiť Ibizu v nedeľu, pričom k vandalizmu došlo práve v čase, keď sa posádka pripravovala na odchod. Členovia Futuro Vegetal sa podľa vlastných slov zamerali na loď Laurieovej, pretože je jednou z najbohatších žien na svete. Agentúra Bloomberg odhaduje jej čisté imanie na 7,77 miliardy dolárov (6,91 miliardy eur).

Superjachta Kaos má vlastný bazén, akvárium, heliport, kino, posilňovňu a dokonca aj malú nemocnicu pre urgentné lekárske prípady. K vandalizmu došlo po výzve skupiny Extinction Rebellion Ibiza, aktivistickej organizácie požadujúcej zákaz súkromných lietadiel a luxusných jácht kvôli obavám z emisií. Aktivisti vyzvali na kampaň špecificky zameranú na takéto lietadlá a jachty na Ibize. Futuro Vegetal povedali, že sú hrdí na to, že sa zapojili do kampane na Ibize s cieľom zvýšiť povedomie o svojich aktivitách.

Viac o téme: JachtaVandalizmusIbizaKlimatický aktivista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu