Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Američania budú vzdelávať našich Rómov

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vzdelávací program zameraný na zdravotnú osvetu a duchovný rozvoj v rómskych osadách na východnom Slovensku organizuje v dňoch 27. - 30. mája Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC) so študentmi z Univerzity z Wisconsinu (USA).

Agentúru SITA o tom informoval projektový asistent z ACEC Michal Kubo. Spresnil, že program, ktorý je súčasťou projektu Zdravé komunity, sa uskutoční 27. mája v obci Stráne pod Tatrami, 28. mája v Spišskom Štiavniku, 29. mája v Hranovnici a 30. mája vo Vydrníku.

Ako ďalej uviedol Kubo, hlavnými témami zdravotnej osvety bude prvá pomoc a sanitácia, najčastejšie ochorenia v osadách, ich príznaky, prevencia a liečba, výživa a jej vplyv na zdravie, správna výživa pre matky s deťmi, dôležitosť očkovania, kojenia, výtvarno-zdravotná vzdelávacia aktivita pre matky s deťmi.

Súčasťou programu budú aj umelecké dielne a v rámci nich základy hudby pod vedením profesorky Sarah Meredith. Výtvarných dielní sa zúčastnia deti, ale aj ďalší obyvatelia osád. Povedie ich výtvarníčka Katina Daanen, ktorá pracovala so skupinou výtvarníkov v Arushe v Tanzánii, kde sa zúčastnila výtvarného tábora pre HIV pozitívne deti - siroty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu