Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mladík si prezeral Černobyľ na Google Maps: Desivé FOTO z opustených kolotočov! Pozrite, čo sa skrýva za stromom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRIPIAŤ - Jeden z užívateľov TikToku si počas prezerania černobyľskej oblasti na Google mapách všimol záhadnú postavu. Zdá sa, akoby mala na sebe fialovú bundu a číhala za stromom. Ľudí na sociálnej sieti zábery pobavili, ale aj vystrašili. Iní zas nerozumeli tomu, ako je možné, že sa do oblasti dostalo Google auto.

Zábery z opustených kolotočov v Černobyle sa stali virálnym po tom, čo jeden užívateľ prostredníctvom Google Maps zbadal tajomnú postavu číhajúcu v okolí. Oblasť okolo jadrovej elektrárne, ktorá bola zničená pri katastrofe v apríli 1986, ostala po evakuácii desiatok tisíc ľudí z veľkej časti opustená. Pred ruskou inváziou v roku 2022 bolo možné túto zónu navštíviť. Ročne sa tu takto dostalo až 100 000 ľudí, informovalo CNBC. Užívateľ menom Arianleonel zverejnil video z Pripiati na Ukrajine, ktoré bolo kedysi prosperujúcim mestom, ale teraz je mestom duchov. 

Mladík si prezeral Černobyľ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/wtfmaps229)

Podľa The Mirror video ukazuje, ako sa prostredníctvom mapovej služby rozhliadal po výstavisku, keď zbadal niečo nezvyčajné v blízkosti zničeného ruského kolesa. Priblížil záber a odhalil postavu, ktorá vyzerá, akoby mala na sebe fialovú bundu a skrývala sa za stromom."Niekto z Googlu tam dal figurínu," zavtipkoval jeden komentujúci. "Tu je moja otázka, ako sa Google auto dostalo na toto miesto?" spýtal sa druhý. 

Mladík si prezeral Černobyľ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/wtfmaps229)

Zatiaľ čo ľudí by ste v oblasti hľadali len márne, v Černobyle stále žijú svorky túlavých psov. Divoké zvieratá vedci monitorujú od roku 2017 v rámci iniciatívy Černobyľský výskum psov. Zistili, že sú oveľa priateľskejšie ako divé psy alebo vlci a odobraté vzorky krvi ukazujú, že sú geneticky odlišné od iných psov. Experti plánujú bližšie preskúmať ich genetické črty, aby zistili, či takéto mutácie pomohli psom prežiť aj napriek tvrdej radiácii. 

Viac o téme: DuchZáhadaUkrajinaČernobyľGoogle MapsPripiať
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu