Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Turista si chcel v národnom parku odfotiť zblízka emu: Nečakaná reakcia! VIDEO, pri ktorom pôjdete do kolien

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram/touronsofnationalparks)

NAMBURG - Trúfalého turistu zachytila kamera pri tom, ako sa snaží zblízka odfotografovať emu v austrálskom národnom parku. Vták zareagoval tak, ako by sa dalo očakávať - rozčúlený sa rozbehol po mužovi. Ten musel okamžite vziať nohy na plecia a utiecť, inak by zrejme dopadol zle-nedobre.

Namburg National Park je známy najmä pre vápencové útvary zvané Pinnacles, ktoré ležia na jeho území. Podľa odhadov vznikli pred 500 000 rokmi. Vytvárajú strašidelnú mesačnú krajinu, akú len ťažko vo svete nájsť, no napriek tomu tu žije veľká populácia klokanov, vačíc, hadov, jašteríc a vtákov emu. Nie sú tu žiadne ubytovania alebo miesta na kemping, no i tak národný park ročne navštevuje tisíce turistov. 

Turista si chcel v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na Instagrame sa pred pár dňami objavilo vtipné, no zároveň poučné video, ktoré nakrútila umelkyňa Joanne Colelyová a zverejnila na profile TouronsOfNationalParks. Ten zverejňuje videá neukáznených turistov v národných parkoch. Opovážlivý turista sa rozhodol, že zachytí na kameru z blízkeho uhlu miestneho vtáka emu. Tomu sa to ale vôbec nepáčilo.

Emu sú vysoké a obratné vtáky, ktoré sú vo všeobecnosti považované za mierumilovné a zvedavé. Niekedy ale môžu byť nepredvídateľné, ak sa cítia ohrozené. Svojimi nohami dokážu silno kopať a pazúrmi vedia zanechať nepríjemné zranenia. Našťastie pre tohto turistu, emu použil nohy iba na beh.

Viac o téme: TuristaVtákNárodný parkEmuAustráliaNamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu