Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nové tenisky NIKE sa stali terčom posmechu: Vyšli by ste v nich von? Veď vyzerajú ako...!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BEAVERTON - Spoločnosť Nike sa stala terčom posmechu kvôli teniskám ISPA Mindbody. Dôvodom je ich opotrebovaný vzhľad. Podľa oficiálnej webovej stránky je táto športová obuv vyrobená z recyklovanej hmoty, ktorá je ľahko rozložiteľná a keď sa rozpadne, zákazník ju môže priniesť späť do predajne.

Tenisky ISPA od Nike v blatovej farbe za 180 dolárov (164 eur) boli uvedené na trh začiatkom tohto roka. Výrobca definuje túto obuv ako "novú definíciu R&R", čiže relaxu a rekreácie. Napriek tomu vyvolávajú tenisky u zákazníkov vlnu nevôle a posmeškov. Vyzerajú totiž tak, že ich už niekto veľmi dlho nosil a svoje najlepšie obdobie majú za sebou. Užívatelia sociálnych sietí ich prirovnávajú k niečomu, čo vybrali zo skládky či dokonca k "pľúcam fajčiara, ktorý vyfajčí krabičku denne". Zároveň je spoločnosť Nike kritizovaná za ich vysokú cenu. 

 

What is going on over at Nike? These almost $200.00 sneakers look like they have mileage already on them 🤣

Posted by Corey Gardner on Thursday, June 22, 2023

Niektorí zákazníci však značku za jej dizajn pochválili. "Patria k najpohodlnejšej obuvi, akú vlastním. Určite odporúčam," napísal jeden užívateľ a výrobok ohodnotil piatimi hviezdičkami ako veľmi odolný. "Milujte ich. Nosím ich kdekoľvek," súhlasil ďalší. Iná osoba upozornila na malý nedostatok. "Nechoďte s nimi po mokrej zemi. Nohy a ponožky budete mať mokré. Majú malé otvory na vetranie v podrážke." 

 

Nike ISPA Mindbody Olive Grey Khaki Brown pamigok mani purmaha hahhaha

Posted by John R Methushael on Thursday, June 22, 2023

Podľa Nike sú tenisky ISPA ľahké a vzdušné a poskytujú "útočisko, z ktorého nebudete chcieť odísť". Spoločnosť vysvetľuje, že kľúčovým prvkom tohto konceptu je navrhovanie s ohľadom na koniec životnosti výrobku, čo znamená, že obuv sa rozpadne, pretože je vyrobená z recyklovaného vlákna. "Nie je použité žiadne lepidlo, len jediný systém šnúrok, ktorý drží všetko pohromade. Keď s topánkami skončíte, nemusíte ich rozoberať ani vyhadzovať. Jednoducho ich odovzdajte v predajni Nike a dostanú nový život prostredníctvom darovania alebo recyklácie." 

Viac o téme: TeniskyNikeISPA Mindbody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu