Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Viete, ako to vyzerá vo vaku kengury? VIDEO šokovalo milióny ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

FLORIDA - Kengury sú fascinujúce zvieratá, najmä pre ich stavbu tela a prístup k mláďatám. Pracovníci zvieracieho parku zverejnili video zvnútra vačku kengurej samice. Ľudia na sociálnych sieťach zostali ohromení tým, ako to tam vyzerá, väčšina si to totiž predstavovala úplne inak.

Hoci mnoho vačkovcov vychováva svoje mláďatá vo svojich vačkoch, kengury rozhodne patria medzi najikonickejšie. Ich vak funguje ako mikina s obrátenou kapucňou, kde vak funguje ako kapucňa a matkine svaly ako šnúrky na otváranie a zatváranie, píše Science Times. Park a safari s divou zverou Animal Edventure Park & Safari na Floride na TikToku zvykne predstavovať svojich zvieracích zverencov. Keď nedávno zverejnili detailné video z vačku kengury, užívatelia zostali v šoku z toho, ako to v ňom skutočnosti vyzerá. Video nazbieralo desiatky miliónov videní.

@animaledventures Checking On Kalins Baby Inside Her Pouch! Want To Visit Our AMAZING #Animals ? Reserve Space Now www.AnimalEDventures.com #ForYouPage #FORYOU #FYP ♬ original sound - Animal EDventure Park & Safari

Viacerí ľudia priznali, že si doteraz mysleli, že vnútro vaku je vystlané kožušinou. V skutočnosti pripomína textúru kengurej kože, je mäkké, bez chlpov, s teplotou okolo 40 stupňov a má mierne lepkavú konzistenciu. Samice môžu mať súčasne až tri mláďatá v rôznych fázach. Ich gravidita trvá približne 33 dní. Novonarodené kengury majú spočiatku veľkosť fazule, nemajú srsť ani zmyslové vnímanie. Sú slepé, hluché a úplne závislé od svojich matiek.

Po narodení sa zdržiavajú osem mesiacov v ich vačku. Ten je vybavený robustnými svalmi a väzmi, ktoré zaisťujú mláďaťu bezpečnosť. Po tom, ako sa odváži prvýkrát vyjsť von, trávi väčšinu času s matkou a stále sa môže vrátiť do vrecka, ak chce. K odstaveniu zvyčajne dochádza vo veku desať až dvanásť mesiacov.

Viac o téme: MláďaKenguraVačkovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu