Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudia varujú pred reštauráciou v obľúbenej dovolenkovej destinácii: Nechoďte tam, ošklbávajú turistov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MYKONOS - Grécka reštaurácia DK Oyster na ostrove Mykonos nemá príliš dobrú povesť. Svojim zákazníkom totiž vystavuje veľké účty, pričom viacero ľudí uviedlo, že nevedeli, koľko stojí jedlo a nápoje. Ako sa ukázalo, ide o turistickú pascu. Miestnym totiž účtujú porovnateľne menej.

Reštaurácia DK Oyster dostala v priebehu posledných rokov sériu sťažností od ľudí, ktorí nevedeli o jej cenách za jedlá a nápoje. Mnohí sa podelili o príbehy o tom, ako zamierili dovnútra a ponúkli im ustrice, pričom si neuvedomili, že každá stojí takmer 30 eur. V dôsledku toho ich pri platení skoro porazilo; nezriedka museli zaplatiť za konzumáciu v podniku stovky eur. 

Za ľahký obed zaplatili 400 eur

Na vlastnej koži sa o tom presvedčil aj kanadský pár, ktorý zašiel do Grécka na svadobnú cestu. Lindsay Breenová a jej manžel Alex zaskočili v jedno popoludnie do DK Oyster na rýchle občerstvenie. Čašník ich presvedčil, aby si objednali ustrice. K tomu si Breenovci dopriali ešte pivo a koktail, netušiac, akú má vlastne reštaurácia povesť. "Okamžite sa spýtali, či chceme ustrice. Boli veľmi trúfalí. Povedali sme áno a oni sa nás spýtali, či chceme tucet, tak sme povedali áno, pretože tucet je typická objednávka," povedala Lindsay. Až neskôr zistili, že za svoj ľahký obed musia zaplatiť neuveriteľných 400 eur.

 

Ďalšia dovolenkárka, 43-ročná Cheryl Lamphereová, sa posťažovala, že v DK Oyster obrali o peniaze ju aj jej priateľov. Tí celkovo zaplatili viac ako 1500 eur. Jessica Yarnallová (31) a Adam Hagaun (30) zase dostali účet 800 eur za dva nápoje, štyri krabie stehienka a šalát. Londýnčan Jak Kypri bol ďalším nešťastným zákazníkom, ktorý si počas návštevy plážovej reštaurácie užíval oddych na gréckom ostrove. Personál mu neponúkol menu, ale namiesto toho mu povedal, čo práve majú k dispozícii. Kypri si teda objednal dve tequily, dve pivá a nejaké krevety. Výsledkom bolo 417 eur. V inom prípade v roku 2019 bolo nevedomému turistovi účtovaných 603 eur za šesť kúskov kalamára.

 

Delicious food with stunning views! 🦞 ↝ dkoyster.com/ #september #Dinner

Posted by DK Oyster Mykonos on Wednesday, September 15, 2021

Od začiatku sa mi to nezdalo! 

Niektorí ľudia nahlásili toto konanie na TripAdvisore. "Od začiatku sa mi to nezdalo! Požiadal som o vínne menu a nič sa neobjavilo, len chlapík, ktorý nám ukázal chladničku, hral hlúpeho a vybral nám fľašu. Nevedeli sme (keďže menu ani čašník nekomunikovali po anglicky), že fľaša stála 118 libier (137 eur)!" napísal jeden z nespokojných zákazníkov reštaurácie. "Ak sa chystáte na drink po večeri, NECHOĎTE do DK ustricového baru na Mykonose. Naštvú vás a neukážu vám menu, aby mohli ponúknuť ‚biele víno‘ a potom predložia fľašu vína, ktorá je prinajlepšom priemerná a účet bude 71 libier (82 eur)," upozornil ďalší.

Celá vec zašla tak ďaleko, že začiatkom tohto roka zverejnil TripAdvisor na svojej stránke v súvislosti s DK Oyster varovanie. "TripAdvisor bol informovaný o najnovších mediálnych správach a udalostiach týkajúcich sa tohto miesta, ktoré sa nemusia odrážať v recenziách na tejto platforme. V súlade s tým možno budete chcieť vykonať ďalší prieskum informácií o tomto mieste pri vytváraní svojich cestovných plánov," znie oznam

Zdierajú len turistov

Ako sa ale ukázalo, reštaurácia sa evidentne snaží ošklbať len turistov. Miestnym obyvateľom totiž účtujú len zlomok nákladov. Jednému pracovníkovi, známemu ako Costas, povedali, že môže mať šesť ustríc len za 29 eur, zatiaľ čo turistom účtujú 17 eur za jednu ustricu. Keď sa zdráhal zaplatiť 58 eur za kokteil, čašníci mu vraj povedali, že keby bol turista, stálo by to trikrát toľko, uvádza Mail Online.

Viac o téme: DovolenkaPodvodReštauráciaGréckoMykonos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu