Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Korunováciu poznačil záhadný výjav pred opátstvom: Vidíte tú postavu? Ľudí poriadne vydesila

(Zdroj: Twitter/Joe)

LONDÝN - Korunovácia kráľa Karola III. prebehla úspešne a obrad sa zaobišiel bez škandálov alebo prešľapov. Na sociálnych sieťach sa však začalo šíriť video, na ktorom bola zdokumentovaná záhadná postava pohybujúca sa pred vchodom Westminsterského opátstva. Internet začali vzápätí zaplavovať rôzne asociácie. Priaznivci konšpiračných teórií ale zostali po vysvetlení predstaviteľov cirkvi opäť raz sklamaní.

Briti majú za sebou hektický víkend. Westminsterské opátstvo, kde prebiehal korunovačný obrad kráľa Karola III., sa stalo v posledných dňoch pravdepodobne najviac sledovaným historickým objektom v Londýne. Pompézna gotická stavba však nelákala ľudí iba jedinečným okamihom korunovácie, ale aj zábermi, ktoré sa šíria na Twitteri a TikToku. Je na nich zdokumentovaná postava zahalená v čiernom plášti s kapucňou a palicou v ruke, ktorú zachytila kamera v okamihu, keď tesne pred korunováciou prechádzala pred vchodom do budovy. 

Užívatelia, ktorí si ju všimli, začali okamžite spriadať konšpiračné teórie. Niektorí tvrdili, že je to buď zosnulá kráľovná Alžbeta II., alebo princezná Diana, prípadne smrtka. Predstavitelia Westminsterského opátstva však prišli s jasným a pragmatickým vysvetlením. Vraj išlo o vergera, ktorý pomáha pri bohoslužbách, ale nie je členom duchovenstva.

Viac o téme: KorunováciaWestminsterské opátstvoKráľ Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu