Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hodina deťom vyzbierala 9,5 milióna

Zobraziť galériu (2)

Hodina deťom spolu s partnermi a tisíckami darcov v 9. ročníku vyzbierala 9 520 970 Sk, aby deti a mladí ľudia na Slovensku mohli žiť plnohodnotné a kvalitné životy.

Do verejnej zbierky Nadácie pre deti Slovenska Hodina deťom sa zbieralo po celý rok viacerými spôsobmi. Najobľúbenejším boli SMS-ky, prostredníctvom ktorých sa vyzbieralo 4 138 475 Sk. Je to dvakrát viac ako minulý rok najmä vďaka mobilným operátorom, ktorí po prvýkrát poskytli bezplatné číslo po celý rok. Dvakrát narástli aj príspevky na pevnú linku na sumu 1 591 590 Sk, ktorá takisto bola bezplatne po prvýkrát prístupná po celý rok.

Ďalšou novinkou v 9. ročníku bola celonárodná zbierka, počas ktorej na Mikuláša 500 dobrovoľníkov v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach vyzbieralo sumu 251 286 Sk. K Hodine deťom sa pridalo tiež 209 podnikov so svojimi zamestnancami, ktorí spoločne cez mzdové učtárne venovali 1 828 643 Sk. V regiónoch nám pomohlo 26 organizácií, ktoré v rámci komunitných zbierok do pokladničiek vyzbierali sumu 162 476 Sk. Zbierku Hodina deťom tento rok propagoval aj veselý autobus Hodiny deťom, ktorým ľudia mohli pol roka cestovať na linke Bratislava – Brezno v pracovných dňoch a Bratislava – Poprad cez víkendy.

Hodina deťom vyzbierala 9,5
Zobraziť galériu (2)


Nadácia pre deti Slovenska spolu s Hugom rozdelí vyzbierané finančné prostriedky cez Grantový program Hodina deťom k Medzinárodnému dňu detí. Obdržali sme 182 žiadostí o podporu v celkovej požadovanej sume 23 145 401 Sk. Prostredníctvom Grantového programu Hodina deťom pomáhame riešiť problém násilia páchaného na deťoch, podporujeme náhradné rodiny a proces osamostatňovania sa mladých ľudí po odchode z detských domovov, podporujeme realizáciu voľnočasových aktivít pre sociálne slabšie skupiny detí a mladých ľudí a rozvoj osobnosti detí a mladých ľudí prostredníctvom voľného času.

Výkonná riaditeľka Nadácie pre deti Slovenska Lucia Štasselová v mene celého tímu Hodiny deťom úprimne ďakuje všetkým darcom a všetkým tým, ktorí pomohli uskutočniť 9. ročník. Dodáva: „Teším sa, že vďaka stálej podpore partnerov môžeme aj tento rok rozdeliť celú vyzbieranú sumu.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu