Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Deti môžu napísať politikom G8

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Deti z celého sveta môžu napísať odkaz pre politikov skupiny G8, siedmich najvyspelejších krajín sveta a Ruska v rámci environmentálnej kampane detí Kids Call.

Kampaň organizácie World Future Council dáva deťom z celého sveta príležitosť vyjadriť svoje predstavy o budúcnosti, názory na globálne environmentálne problémy a stav životného prostredia.

Agentúru SITA o tom informoval národný koordinátor programu Zelená škola/Eco-Schools Slovakia Richard Medal. Deti majú zaslať svoje odkazy mailom na kidscall@gmail.com alebo vyplnením on-line dotazníka na www.kidscall.info.

Ako Medal ďalej spresnil, odkazy môžu mať ľubovoľnú formu, môže to byť list v národnom jazyku, výtvarné spracovanie, pieseň, báseň, prezentácia z fotografií či videozáznam. Odkazy musia byť doručené do 6. júna 2008.

Všetky odkazy od detí sa dostanú do rúk politickým špičkám na najbližšom summite G8, 7. až 9. júla v Japonsku. Všetky školy nesúce medzinárodný titul Eco-Schools boli vyzvané, aby informovali žiakov a študentov o tejto kampani a napísali aj o svojich aktivitách, ktorými sa snažia prispieť k udržateľnosti života na Zemi, uvádza sa v tlačovej správe.

Kampaň Kids Call otvorene požaduje od staršej generácie čistú planétu so zachovanými prírodnými zdrojmi pre ich deti, vnúčatá a ďalšie pokolenia, pripomína právo detí na zdravý, spravodlivý, bezpečný svet.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu