Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Brita (†36) zlákali do striptízového klubu v Poľsku: Osudná chyba! Odtiaľ ho už vyniesli mŕtveho

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Istému Britovi sa výlet do Poľska stal osudným. V striptízovom klube vypil viac ako dvadsať pohárikov alkoholu a umrel. Za všetkým údajne stoja zamestnanci klubu, ktorí sa snažia svojich zákazníkov čo najviac opiť a následne okradnúť. Do tejto praktiky sú údajne zapletené aj ďalšie poľské kluby.

Tridsaťšesťročný Mark bol minulý mesiac na nočnom výlete v Krakove, kde s kamarátom navštívili klub s názvom Wild Nights. Vyšetrovatelia uviedli, že bol už opitý, preto odmietol nápoje, ktoré mu núkali zamestnanci podniku. Údajne tam vošiel len kvôli vstupu zadarmo. Napokon ale vypil 22 pohárikov silného alkoholu v priebehu hodiny a pol, čo viedlo k jeho kolapsu a neskôr k smrti, píše portál Metro. Obsah alkoholu v krvi turistu dosahovala najmenej 0,4 percenta, čo sa považuje za smrteľné. Podľa poľských úradov zamestnanci bezvládneho Marka dokonca okradli o 2200 zlotých (cca 476 eur). 

Brita (†36) zlákali do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Minulý štvrtok poľská polícia informovala, že po sérii razií v nočných kluboch obvinila 58 ľudí z členstva v organizovanej zločineckej skupine. Kluby boli údajne zahrnuté do zvláštnej stávky, v ktorej opíjali zákazníkov predtým, ako im ukradli peniaze. Video, ktoré zverejnil Poľský centrálny policajný vyšetrovací úrad (CBSP), zachytáva zatknutie podozrivých a zabavenie elektronických zariadení, počítačov, hotovosti a telefónov. Medzi zatknutými bola aj skupina, ktorá Marka prinútila upiť sa k smrti. 

"Jedna zo stôp, ktoré vyšetrovatelia v prípade preverovali, sa týka obete, ktorá bola privedená do stavu opitosti, čo spôsobilo stratu vedomia a následne smrť v dôsledku akútnej otravy alkoholom. Mužovi nebola poskytnutá lekárska pomoc. Osoby podozrivé z tohto činu boli predbežne zatknuté," uviedli predstavitelia polície. Vyšetrovanie, ktoré sa zameralo na kluby vo Varšave a v Krakove, pokračuje.

Viac o téme: AlkoholPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu