Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Manželia otvorili kufor po návrate z dovolenky a našli v ňom... Toto s nami doletelo až domov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

YORKSHIRE - Manželia z Veľkej Británie si doma vybaľovali kufre asi štyri dni po návrate z dovolenky strávenej na Zanzibare. Zrazu si všimli, že sa vo vnútri niečo pohlo. Mláďa gekona zvládlo viac ako 8000-kilometrový let. Tieto jaštery bývajú čiernymi pasažiermi častejšie, než by sa mohlo zdať.

Manželskému páru z Wakefieldu sa malého gekona podarilo chytiť do plastovej nádoby. Následne kontaktovali RSPCA (charitatívna organizácia zachraňujúca zvieratá). "Je veľkým prekvapením, že gekon prežil takú dlhú cestu v kufri a potom v ňom vydržal ďalšie štyri dni. Je to úžasné," povedal záchranár David Holgate.

Dodal, že gekony sú známe tým, že sú čiernymi pasažiermi. "Náhodne dovezené gekony sú veľmi bežne viditeľné pri väčšine záchrany plazov v krajine. Momentálne ich máme u nás viacero z rôznych kontinentov. Zdá sa, že sa veľmi dobre prispôsobujú zajatiu a je vidieť, že sa im darí v bioaktívnom prostredí." Po uplynutí obdobia karantény bude prisťahovalec zo Zanzibaru pripravený na umiestnenie do náhradného prostredia. 

Viac o téme: LietadloKuforGekon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu