Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO unikátnej reďkovky sa stalo hitom: To je sila, takú ste ešte nikdy nevideli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HIROŠIMA - Reďkovky sú známe svojou nenáročnosťou na pestovanie a obľúbenosťou v rôznych kútoch sveta. Charakteristický je aj ich drobný vzhľad. To ale neplatí pre túto reďkovku z Hirošimy, ktorá váži viac ako štyridsať kilogramov. Vďaka svojim enormným rozmerom sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov.

Reďkovky sa pestujú a konzumujú takmer vo všetkých krajinách sveta. Táto koreňová zelenina sa môže líšiť v chuti, farbe a dĺžke času, počas ktorého dozrieva. Čo sa týka veľkosti, nejde o veľký druh zeleniny. Ako sa ale ukázalo, nie každá reďkovka musí byť drobná. 

Istá japonská spoločnosť sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov po tom, čo jej zamestnanci zozbierali obrovskú reďkovku, ktorá vážila viac ako 45 kilogramov. Manda Fermentation Co. sa špecializuje na doplnky a hnojivá vyrobené z fermentovaných rastlín. Využívajú silu technológie na pestovanie obrovských reďkoviek. Tento rok sa im podarilo vypestovať vôbec najväčšiu z nich. 

Hoci firma zvyčajne zbiera reďkovky po troch mesiacoch, nová úroda rástla až dvakrát dlhšie. "Superreďkovka z Hirošimy v Japonsku po šiestich mesiacoch pestovania. Má obvod 113 centimetrov a dĺžku koreňa 80 centimetrov," napísali predstavitelia Guinessovej knihy rekordov v instagramovom príspevku.

Viac o téme: RekordZeleninaJaponskoReďkovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu