Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodina v národnom parku rozzúrila turistov: Zažiť to, čo urobili, penili by ste aj vy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GIPPSLAND - Fotografia rodiny v obľúbenej turistickej destinácii rozvírila hladinu názorov o správaní návštevníkov Victoria's Wilsons Promontory National Park v Austrálii. Zverejnil ju rozzúrený turista, ktorému nebolo po náročnej túre dopriate pokochať sa nádherným výhľadom na malebné zákutia tohto národného parku.

Turistu, ktorý dorazil k vyhliadke vo Victoria's Wilsons Promontory poriadne rozzúrilo, keď celú plochu, odkiaľ je nádherný výhľad, zablokovala početná rodina. Na fotke, ktorú zverejnil na Reddite, vidieť jej členov, ako odpočívajú na kempingových stoličkách. Vraj ich vôbec netrápilo, že na vyhliadku sa chceli dostať aj iní ľudia. "Táto rodina zaberala celý výhľad a nikto iný nemohol fotografovať," uviedol autor príspevku s tým, že po fotografiách s úžasnou scenériou túžili viacerí, ale nemali šancu. 

Jeden z turistov, ktorý sa tam chcel dostať, iba nahnevane utrúsil, že správanie rodiny je drzé a odišiel preč. "Išiel som hore a fotografoval som. Potom si uvedomili, že sú v ceste, ospravedlnili sa a trochu sa pohli. Ľudia robia hlúposti bez toho, aby brali do úvahy iných," napísal jeden užívateľ. Viacerí podotkli, že sťažovateľ mohol rodinu upozorniť, že chce fotiť. Zareagoval, že bol po štvorhodinovej túre a nemal náladu niekomu niečo vysvetľovať. Niektorí napísali, že v podobných situáciách by mali byť privolaní strážcovia parku. 

Národný park v najjužnejšom bode pevninovej Austrálie je známy dunami, plážami, priezračnou vodou, žulovým pohorím a voľne žijúcimi zvieratami. Ide o veľmi obľúbenú destináciu. Vládna agentúra Parks Victoria uviedla, že táto oblasť je v lete mimoriadne navštevovaná, čo nútilo vedenie parku zaviesť limity pre počet automobilov.

Viac o téme: TuristiNárodný parkAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu