Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šialená teória o lochneskej príšere: Jej dlhoročný lovec mal prísť na to, čo v jazere v skutočnosti žije

(Zdroj: Youtube/Eoin Fagan)

FORT AUGUSTUS - Podľa lovca lochnesskej príšery sa zdá, že v skutočnosti ide o dva rozdielne živočíchy. Presvedčili ho o tom kamerové záznamy, na ktorých vidno dva vynárajúce sa hrbole. Následne sa pohybovali po jazere v opačných smeroch.

Samozvaný lovec lochnessky, 58-ročný Eoin O’Faodhagain, sledoval webovú kameru na jazere, keď zbadal tmavú hmotu pohybujúcu sa pod hladinou vody. Bola vraj dlhá až deväť metrov. O hodinu neskôr zbadal dva hrbole narušujúce hladinu jazera v tej istej oblasti. Na jeho prekvapenie sa zdalo, že sa od seba vzďaľujú. "Je zrejmé, že počas dvoch minút sa po hladine pohybujú dva hrbolčeky. Vzhľadom na skutočnosť, že medzi objektmi nie je viditeľné žiadne narušenie vody, musíte uznať, že ide o dve samostatné pohyblivé bytosti," uviedol O'Faodhagain. 

 

There’s something out there! “Nessie hunter Eoin O'Faodhagain, 58, was monitoring a webcam of the loch when he spotted a...

Posted by Dr. Mounce on Tuesday, March 14, 2023

Na podporu svojej hypotézy tiež upozornil na rozsah tmavého tvaru videného vo vode predtým, ako sa objavili hrbole. "Aké zviera môže byť také dlhé?" spýtal sa. "Na pozorovaniach pri jazere Loch Ness je prekvapivo zrejmé, že očití svedkovia by mohli vidieť dve rôzne stvorenia, ktoré koexistujú v jednom jazere." Podľa Eoina by prítomnosť dvoch veľkých tvorov v jazere mohla vysvetliť rozdielne správy o vzhľade monštra. "Toto je len môj názor. Lochnesská príšera sú v skutočnosti dve rôzne stvorenia, preto existuje toľko rôznych opisov," pokračuje. 

Najnovšie zábery legendárneho monštra zachytila kamera umiestnená na dovolenkovom dome Shoreland Lodges neďaleko dediny Fort Augustus na južnom brehu jazera. Webovú kameru spravuje turistická skupina Visit Inverness Loch Ness. O’Faodhagain je jedným z najproduktívnejších lovcov príšery. Svoje pozorovania zdieľa na internete. Často nahráva zo svojho domu vo vzdialenom grófstve Donegal v Írsku, kde monitoruje vodnú hladinu.

Viac o téme: LochneskaŠkótskoLoch NessLochneská príšeraEoin O’Faodhagain
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu