Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Majiteľka išla na poslednú prechádzku so psom, ktorý trpel rakovinou: Stalo sa niečo, čo absolútne nečakala

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

BRIDDLINGTON - Žena nedokázala skryť dojatie na poslednej prechádzke svojej sučky, ktorá trpela rakovinou úst a artritídou. Na sociálnych sieťach zverejnila príspevok o tom, že sa ju chystá naposledy vyvenčiť na obľúbenej pláži. Vtedy ani len netušila, že ju príde podporiť viac ako dvadsať úplne neznámych ľudí aj so svojimi domácimi miláčikmi.

Sarah Keithová (44) z anglického Hullu vzala svoju dvanásťročnú fenku Ellu na pláž v Bridlingtone v grófstve East Yorkshire, aby sa rozlúčila so svojím najobľúbenejším miestom, a na sociálnych sieťach požiadala ostatných psíčkarov, aby sa k nim pripojili. Žena musela kóliu nechať uspať kvôli jej zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu. Keithovú prišlo podporiť asi 25 ľudí, ktorí spoločne so svojimi psami dali Elle posledné zbohom. 

 

"All these people turned up with their dogs... it was amazing." Animal lovers have rallied round to join a dog owner...

Posted by BBC Family & Education News on Thursday, February 9, 2023

Keithová uviedla, že si veľmi cení gesto neznámych ľudí, ktorí reagovali na jej online výzvu a prišli na pláž. Až takú veľkú podporu vraj nečakala. Údajne sa vyhýbala slzám až do momentu, kým ju niekto z prítomných objal. "Bola tam aj jedna pani, ktorá vyrobila ručne šitú pamiatku. A prišla aj skupina ľudí s border kóliami, Ella si užívala behanie v ich spoločnosti." 

Majiteľka išla na poslednú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Britka hovorí o Elle ako o najlepšom psovi, akého kedy mala. Zobrala si ju k sebe, keď bola ešte šteňaťom. Mala slúžiť ako strážny pes na farme, no nakoniec skončila vo vonkajšej chovateľskej stanici, kde si ju všimla Sarah. Strávili spolu jedenásť rokov, kým fenka ochorela. Začiatkom februára jej veterinár diagnostikoval rakovinu úst. Majiteľka sa vzhľadom na vek a plemeno psa rozhodla, že liečba, ktorá by mu dokázala predĺžiť život, by priniesla len viac bolesti. "Bolo by odo mňa sebecké predĺžiť jej utrpenie len preto, že sa s ňou nechcem rozlúčiť," povedala.

Viac o téme: PesRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu