Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kráska (23) popíjala s kamarátmi, keď ju zrazu začala bolieť hlava: Desivá príčina

(Zdroj: Facebook/Izzy Fletcher)

DERBY - Mnoho ľudí si rado vyrazí na drink spolu s priateľmi. Práve vďaka tomu prišla iba dvadsaťtriročná žena na to, že má rakovinu. Po vypití len jedného drinku pociťovala nezvyčajné bolesti hlavy. Myslela si, že má len alergiu na alkohol. Keď sa dozvedela diagnózu, uľavilo sa jej, pretože predtým mala pocit, že sa asi zbláznila a všetky svoje problémy si len nahovára.

Dvadsaťtriročná Izzy Fletcherová milovala párty a popíjanie s kamarátmi. O to viac ju prekvapili nezvyčajné bolesti hlavy po vypití len jedného drinku v marci 2022. Spočiatku si myslela, že sa u nej vyvinula alergia na alkohol. O dlhé mesiace neskôr, 10. januára tento rok, jej však lekári diagnostikovali Hodgkinov lymfóm v druhom štádiu, píše The Sun. Rakovina sa vyvíja v lymfatickom systéme, čo je sieť ciev a žliaz v tele. Väčšinou postihuje ľudí vo veku 20 až 40 rokov a ľudí starších ako 75 rokov, uviedli predstavitelia britskej Národnej zdravotníckej služby. 

Fletcherová priznala, že keď sa dozvedela diagnózu, uľavilo sa jej, pretože mala pocit, že sa jednoducho zbláznila. "Bolo to naozaj zvláštne, pretože som si dala jeden drink a reakcia na to trvala večne," uviedla. V hlave následne pocítila štipľavú bolesť. "Mala som pocit, že mi vybuchne hlava a mala som poriadne stiahnutý hrudník. Keď som pila viac, bolesť zmizla. Všetci ma teda povzbudzovali, aby som viac pila." 

Mladú Britku tiež trápil kašeľ, ale lekár si myslel, že jej ďalšie príznaky s tým nesúvisia. Potom, keď si uvedomili, že ide o Hodgkinov lymfóm, zistili, že to s ním súvisí. Nedávno začala Fletcherová s chemoterapiou a má veľké nádeje, že sa uzdraví. "Ako 23-ročný človek nečakáte, že to bude niečo vážne a, samozrejme, neočakávate, že v 23 rokoch dostanete rakovinu," povedala Fletcherová. Liečba je podľa nej pomerne náročná a bude trvať približne polroka. Podľa lekárov má však veľkú šancu, že rakovinu porazí.

Viac o téme: RakovinaHodgkinov lymfómIzzy Fletcher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu