Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šokujúci objav neďaleko Bermudského trojuholníka: Pozrite sa, na čo tam narazili námorníci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERMUDY - Dvojica námorníkov spravila ohromujúci objav, keď narazila na neznámu loď uprostred oceánu. Na objavenej plachetnici nenašli ani stopu po posádke. Príbeh stratenej lode má nečakané rozuzlenie.

Vo februári 2013 sa jachta, ktorú vlastnil člen írskeho Yacht Clubu, plavila viac ako 110 kilometrov severne od ostrova v Atlantickom oceáne. Keď sa dostala do dvadsaťmetrových vĺn, posádka musela loď opustiť. Štrnásť metrov dlhá jachta, ktorú trápil vietor a obrovské vlny, mala poruchu, no nepotopila sa, ako sa pôvodne predpokladalo. 

Nedávno dvaja pracovníci z projektu Ocean Research našli plavidlo unášané v severnom Atlantiku vyše 1200 kilometrov od Bermúd. Na palube nebolo ani stopy po živej duši. Skúsený námorník Matt Rutherford vyliezol na palubu a vyhlásil: "Nemám potuchy, čo je vo vnútri, idem to hľadať a dúfam, že nenájdem žiadne mŕtvoly alebo niečo také." Neskôr doplnil, že na žiadnych mŕtvych ľudí, našťastie, nenaďabil. "Mimochodom, toto je absolútne šialené. 1200 km od Bermúd a 2400 km od USA, uprostred oceánu, stojí veľmi pekná plachetnica." 

 

An intrepid sailor has shared the moment he boarded a real-life “ghost ship” drifting in the Atlantic. In scenes...

Posted by Go News Daily on Friday, December 30, 2022

Loď objavili viac ako tisíc kilometrov od miesta, kde bola v roku 2013 opustená. Patrila kapitánovi Alanovi McGettiganovi z Kráľovského írskeho jachtárskeho klubu. Posádka údajne vyrazila z Connecticutu smerom na Bermudy a potom na Antiguu. Loď zasiahla búrka, kedy sa vybili batérie a utrpela mechanickú poruchu. Následne sa zhoršilo počasie. Zachránení jachtári tvrdili, že plavidlo sa krátko po ich záchrane potopilo, no ako sa teraz ukázalo, nebola to pravda. 

Viac o téme: LoďPlachetnicaBermudský trojuholník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu