Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chcete sa zbaviť námrazy? Takto to rozhodne neskúšajte! Odborníci varujú pred neželanými dôsledkami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Hargaš)

LONDÝN - S klesajúcimi teplotami pribúdajú na internete návody a odporúčania, ako si poradiť so zamrznutým čelným sklom, aby vám jeho odmrazovanie zabralo čo najmenej času a zároveň bolo šetrné k vozidlu. Niektoré z týchto trikov skutočne fungujú, ale sú aj také, ktoré by sme nemali nikdy skúšať.

Návody a tipy ako sa zbaviť námrazy na čelnom skle auta kolujú po sociálnych sieťach a odborníci varujú, že nie všetky sú spoľahlivé a bezpečné voči vozidlu. Nechýbajú medzi nimi aj odporúčania týkajúce sa používania cirkulácie vzduchu, na ktoré upozornil portál ladbible.com. Experti z Eden Tyres totiž upozorňujú, že keď je vonku chladno, mali by sme ju mať vypnutú!

Chcete sa zbaviť námrazy?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Tlačidlo recirkulácie vzduchu je najlepšie používať spolu s klimatizáciou v teplom počasí. V chladnom období nemá veľa výhod a môže byť dokonca škodlivé. Hlavnou nevýhodou jeho použitia je to, že zachytáva vlhkosť vo vnútri auta, čo spôsobuje rosenie čelných skiel, najmä keď je vonku studený vzduch a vlhké počasie. Ak je vo vašom vozidle viac cestujúcich, v aute je dusno, čo vás môže uspávať."

Tlačidlo cirkulácie vzduchu znázorňuje šípka v kruhovom tvare. Táto funkcia oddeľuje vzduch zvonku a cirkuluje  ho vo vnútri vozidla, čo je užitočné napríklad vtedy, ak do auta prenikajú zvonku nepríjemné pachy. Odborníci zároveň odporúčajú, aby ste si skontrolovali kvapalinu do ostrekovačov.

Viac o téme: ZimaMrázNámrazaČelné sklo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu